Thragedium – Új albummal tértek vissza

Fémforgács

Két évtizednyi szünet után új lemezével tért vissza a portugál neo-folk/doom metal banda, a Thragedium. Lisboa Depois de Morta című albumuk október 31-én jelent meg az Alma Mater Recordsnál. A kiadó tulajdonosa Fernando Ribeiro, a Moonspell énekese a következőket mondta az új kiadvány kapcsán:

Mindig is nagy támogatója voltam a Thragedium víziójának, és annak, ahogy Portugália legmélyebb kulturális gyökereinek elemeit beépítik változó zenei atmoszférájukba. Teljesen izgalomba hozott, hogy kiadhatom ezt a gyöngyszemet. Tudom, hogy ez az eddigi legambiciózusabb albumuk, és az egyik legfelháborítóbb művészi darab, amit valaha kiadtunk a kiadónál, de milyen is az élet egy ékesszóló, kockázatos zene íze nélkül?

A Lisboa Depois de Morta a titokzatos mesemondó, a The Isolationist és a klasszikus Theatrum XXIII utódja, ahol a portugál gitár, a luzitán mítosz és a progresszív doom metal iránt már feltűnt a banda fellángolása, és ez most új korszakba érkezett. csúcs ezen az albumon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.