Apogean – A technológia sötét aspektusai

Fémforgács

A tech/prog death metal vonalán mozgó kanadai Apogean zenekar 2024. március 8-án, a The Artisan Era gondozásában jelenteti meg debütáló anyagát, ami Cyberstrictive címet viseli. Az album első felvezetőjeként Thousand-Yard Glare daluk akciódús videoklipje nézhető meg.

A lemez 10 száma feltárja a technológia sötét aspektusait, rávilágítva annak életünkre gyakorolt ​​mérgező hatásaira. Az album a modern technológia veszélyeit kutatja, olyan kockázatait fedve le, mint az érzékszervi károsodás, a pszichés trauma, az érzéketlenség, az információs paradoxonok, a gyermekeket célzó ragadozók és egyéb szenvedélybetegségek. Dalaikhoz jelentős ihletet merítettek Ray Bradbury „Fahrenheit 451” és George Orwell „1984” című műveinek disztópikus világából, ami végső soron az albumot átfogó manipuláció elmélkedésében csúcsosodik ki.

Apogean – Cyberstrictive

(The Artisan Era)

1. Bluelight Sonata
2. Thousand-Yard Glare
3. Distance (Of Walls and Wails)
4. With Which Ear You’ll Listen
5. Imposter Reborn
6. Within the Bounds of a Simile
7. Hueman (The Pleasure of Burn)
8. Polybius
9. Spinthariscope
10. An(t)imus

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.