Einar Solberg – Leprous-dalok kicsit másképp

Hard Rock Magazin

A Leprous-énekes Einar Solberg különleges anyaggal jelentkezik februárban. Egyik szólóestjén zongorán kísérve adta elő a 2015-ös ’The Congregation’ album dalait, a rögzített koncert egy felvétele már elérhető a YouTube-on.

A Leprous-frontember Einar Solberg nyáron megjelent, ‘16‘ című szólóalbuma után újabb saját lemezzel jelentkezik. 2022 elején egy különleges, interneten közvetített előadás során újraértelmezte a negyedik Leprous-album dalait, amelyeket zongorán kísérve adott elő. Az esemény hangfelvétele február 16-án ’The Congregation Acoustic’ címmel jelenik meg, amely az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető digipak CD és dupla vinyl verzióban.
Einar így nyilatkozott a koncertalbumról: „Egyszerre vagyok izgatott és kicsit rémült, hogy megjelenhet a ’The Congregation’ élő verziójának nyers és vágatlan felvétele, minden pontosan úgy szól, ahogy a közvetítés során elhangzott. Manapság már minden zenész (magamat is beleértve) hozzászokott ahhoz, hogy utómunkálatokkal kijavítunk pár dolgot, de ezen a lemezen nem csináltunk semmit! Szerintem jó dolog, ha meg mered mutatni önmagad törékenyebb és kevésbé tökéletes oldalát. A ’The Congregation’ album nehezen adaptálható akusztikus változatra, de szerintem meglepően jól sikerült.”
Az anyag első előzetese a The Flood.

’The Congregation Acoustic’ dallista:

01. The Price
02. Third Law
03. Rewind
04. The Flood
05. Triumphant
06. Within My Fence
07. Red
08. Slave
09. Moon
10. Down
11. Lower

Einar Solberg

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.