Scanner – Nehéz idők, sötétebb megszólalás

Fémforgács

Jövő év elején új albumával tér vissza a német power metalos Scanner. The Cosmic Race című sci-fi témájú koncept-lemezük 2024.  január 12-én jelenik meg a ROAR! Rock Of Angels Records gondozásában, még pedig a 2015-ös The Judgement folytatásaként. A kilenc dalos lemezről elsőként The Earth Song daluk szöveges videóját osztották meg.

Néhány barátaink azt mondta, kicsit sötétebben szólalunk meg. Persze nem mintha eddig kerültük volna a moll akkordokat, de most mindenképpen több akad ilyenből, és úgy véljük, ez most nagyon sok ember hangulatához passzol jelenleg ezen a bolygón. Zeneileg végső soron egyfajta egyensúlyt akartunk teremteni a mostani nehéz idők és az emberiség jövőjébe vetett remény között. Ezért aztán gyors dalok éppúgy szerepelnek rajta, mint középtempósak, és a végeredmény mindig Scanneres.” – mondta a bandafőnök Axel Julius gitáros.

Scanner – The Cosmic Race

(ROAR! Rock Of Angels Records)

1. The Earth Song

2. Face The Fight

3. Warriors Of The Light

4. Dance Of The Dead

5. Scanner’s Law

6. A New Horizon

7. Farewell To The Sun

8. Space Battalion

9. The Last And First In Line

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.