Budapestre jön a MEGADETH

Rockvilág.hu online rockmagazin

Metal legendák érkeznek 2024 tavaszán Budapestre a Concerto Music meghívására. A Thrash Big Four egyike, a Megadeth igazolta vissza érkezését: június 9-én Dave Mustaine csapata játszik majd Budapesten!

Több mint egy évtized után lesz újra önálló Megadeth koncert Budapesten: június 9-én a Barba Negrában játszik a legendás amerikai zenekar. A csapat 2022-es, tizenhatodik nagylemezét mutatja majd be a Red Stage színpadán. A The Sick, The Dying… And The Dead! album küzdelmes éveket zár le az együttes történetében: nem csak a mindenkit sújtó járvány, hanem a Dave Mustaine-t megtámadó torokrák, az emiatt lemondott turnék és az ezzel járó kezelések is nehezítették a csapat mindennapokat. A lemezről itt a Killing Time: Chapter V klipje, természetesen Vic Rattlehead szereplésével:

A zenekart Mustaine 21 évesen alapította, nem sokkal a Metallicából való távozása után, és zenéjüket már a kezdetektől meghatározta a New Wave Of British Heavy Metal stílus, csak éppen minden addiginál gyorsabb tempóban, kiváló hangszeres tudással, és már-már punkos agresszióval előadva. A Megadeth egyike a thrash metal alapító atyjainak tekintett Big Four négyesének. A több mint 50 millió lemezt eladott csapat több platinalemezt tudhat magáénak, és számos jelölés után 2017-ben Grammy-díjjal is elismerték őket. A 40 éve indult Megadeth-ben számos zenész megfordult Dave mellett, a legutóbb hivatalossá vált tag Teemu Mäntysaari gitáros, aki a Wintersunból érkezik, és élőben az ősszel már fellépett a zenekarral. A júniusi koncertre a nyilvános jegyelővétel december 11-én indul.

A tervek szerint a jövő héten még két előadó 2024-es koncertjét jelentik be a Concerto Music-nál, de a karácsonyra metalt ajándékozni kívánók számára már most is színes programot kínál a koncertszervező: január 20-án a heavy metal testvériség jegyében, közös headliner turnén érkezik a Barba Negra nagyobbik színpadára a Beast In Black és a Gloryhammer, másnap pedig a német rockbanda, az Emil Bulls játszik a Blue Stage-en. Egy hétre rá, január 27-én a holland szimfonikus metal zenekar, a Delain tér vissza Dark Waters című új lemezével, és megújult tagsággal, februárban pedig a finn heavy metal csapat, a Battle Beast lép majd fel.

A tavaszt március 7-én a Meshuggah és az Avatar közös turnéja nyitja, 22-én pedig a Cattle Decapitation gyalulja majd le a színpadot egy deathcore / grind zenekari csoportosulás élén. Végül ősszel egy újabb nagyágyú tér vissza: a Within Tempation október 18-án mutatja be Bleed című nagylemezét.

A Concerto Music bemutatja: Crush The World Tour
2024. június 9., vasárnap 18 óra
Budapest, Barba Negra Red Stage
Megadeth koncert
Belépő: early bird jegyek 15.900 Ft (limitált), normál elővételben 17.900, június 1-től és koncert napján 19.900 Ft. Balkon jegyek 22.900 (limitált)
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu/megadeth_20240609 oldalon.

Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.

További koncertek a www.concerto.hu és a www.facebook.com/concertconcerts oldalon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.