Ultimatum – Újra megjelenik az első lemezük

Fémforgács

A Loud Rage Music rendkívül büszkén jelenti be a román death metal zenekat, az Ultimatum első albumának, az Among Potential States újrakiadását.  A lemez 2024. január 7-én fog megjelenni újramasterált számokkal az énekhang.

A temesvári Ultimatum 1996-ban adta ki első és egyetlen albumát, Maybe Potential States címmel. A lemezt Romániában az első death metal albumként tartják számon, azonban dalai jóval túlmutnak a klasszikus death metal vonalán. Mivel a zenekar tagjai nagy rajongói voltak a progresszív metalnak ezért művükben nagyszerepet kaptak a progresszív elemeket, valamint a billentyűs atmoszférikus témákat ágyazott más metál riffek. A dalszövegeik többnyire személyes élményekből és a mai frusztráló valóság inspirációiból születtek, egyfajta bizarr utazást téve és az emberi viselkedés filozófiai értelmezésének.

A banda így kommentálta a lemezük újrakiadását:

Nagy elismerésünk azoknak a nagyszerű embereknek, akik lehetővé tették ennek a projektet, az újra megjelenését. Új producerünk, Adrian és a Loud Rage Music underground kiadó stábjának, a hangmérnök Edmond Karban (Hupogrammos) és Cristian Popescu (Sol Faur, Dordeduh) és Cristian Giorgievici (aex-Neurotica) a korongon végzett korai munkáért, és régi társunknak, Sever Roman borítótervéért, valamint minden támogatónknak és rajongónknak, akik következetesen kérdéseket tettek fel az Ultimatummal kapcsolatban az elmúlt évtizedekben. Gyertek és utazzatok vissza 28 évet az időben, egy olyan fémélményért, amely még mindig úgy lüktet az Ultimatum szívében, mint 1996 legtisztább állapotában!

Kedvcsinálóként máris itt van a lemez címadójának, az Among Potential States szöveges videója.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.