Dan Patlansky – Új album és lemezbemutató koncert

Hard Rock Magazin

Megjelent az első kislemezdal Dan Patlansky jövőre érkező új stúdióanyagáról, amelyet ezúttal zenésztársaival, Andy Maritz dobossal és Greg Van Kerkhof basszusgitárossal írt meg. Az album promóciós turnéja április 20-án ér az Analog Music Hallba.

Dan Patlansky eddigi 10 stúdióalbumával világszerte megbecsülést vívott ki magának, generációjának egyik legkiválóbb blues-rock gitárosává vált zenei karrierjének negyedszázada során, a mértékadó Total Guitar magazin 2015-ös szavazásán a világ 4. legjobb rockgitárosának választották. Előző anyagát, a 2022-ben kiadott ‘Shelter Of Bones‘-t a műfaj meghatározó médiuma, az amerikai Blues Rock Review az év 2. legjobb blues-rock albumának választotta, ezzel már két №1 és két №2 album birtokosa, hasonlót csak Joe Bonamassa mondhat el magáról.
A ’Movin’ On’ című új anyaga március 1-én jelenik meg, amelyet az év elején kezdett el komponálni Andy Maritz dobossal és Greg Van Kerkhof basszusgitárossal. Tudatosan választotta a közös dalírást – amely eltér a korábbi gyakorlattól –, ezzel friss megközelítést adva az alkotói folyamatnak. Az album producere Dan és Andy, a felvételek Andy Johannesburgban található Drumheadz nevű stúdiójában készültek.

„A ’Movin’ On’ arról szól, hogy visszatérek a zenei gyökereimhez, olyan zenét játszom és írok, amit a legjobban szeretek, ez kétségkívül az eddigi legőszintébb és legnyersebb alkotásom. Ahogy idősödöm, egyre fontosabb számomra, hogy azt játsszam, amiben igazán hiszek” – nyilatkozta Dan, aki úgy jellemzi az albumot, mint egy mellébeszéd nélkül, egyértelműen megkreált időkapszulát, amelyben az van, amit az utókor emlékezetére akar hagyni. A lemezfelvételnél is törekedett az élő előadáshoz közelítő autentikus hangzásra, amelyben a lehető legkevesebb az utólagos polírozgatás.
„Az új lemezem hitelesen mutat be engem, mint művészt és – ami még fontosabb – megmutatja azt, hogyan szeretnék én művészként bevonulni a köztudatba. Újra felfedeztem önmagam, emlékezve arra, hogy mi az, ami zeneileg megmozgat, és nem foglalkoztam a múlttal. Ez a megközelítés végig tetten érhető az albumon, olyan zenét akartam csinálni, amit szeretek, anélkül, hogy kereskedelmi szempontok befolyásolnának.”

Az új lemezt népszerűsítő turné hazánkat is érinti, Dan Patlansky már hetedik alkalommal lép fel Budapesten.
A LOTS Music bemutatja: Dan Patlansky – ’Movin’ On Album Launch Tour 2024’
2024. április 20. (szombat)
Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.
Kapunyitás: 19:00
Kezdés: 20:00
Jegyek kaphatók a Tixa online rendszerében:
▲ 7900 Ft – early bird
▲ 8900 Ft – elővételben
▲ 9500 Ft – a koncert napján és a helyszínen
▲ Limitált, színes nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail-címen, valamint vásárolhatók a helyszínen a koncert estéjén, 19 órától (ha marad).
További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Fotók: Császár Márta

’Movin’ On’ dallista:

01. Red Velvet Suit
02. Who I Am
03. Humbled
04. Movin’ On
05. On My Way
06. One With Fire
07. Baby’s Packin’ Heat
08. Welcome In
09. Free Wheelin’
10. Lift Off

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.