Scythicon – Érkezik az első lemezük

Fémforgács

November 15-én jelenik meg az extrém prog-metal vonalas Scythicon zenekar első lemeze, a Casus Belli. A lemezen nyolc saját szerzemény, valamint egy Black Sabbath klasszikus, az Electric Funeral feldolgozása kapott helyet. A felvételek a szentendrei RX-Stúdióban zajlottak, a master és keverés a lengyelországi Hertz stúdióban (Behemoth, Vader, Decapitated…) készült. A lemezről Soulceration daluk hallgatható meg, melyben Sasvári „Unkas” Ferenc (P.Box, Effrontery) vendégeskedik.

A zenekart 2016 környékén Bartha Tibor Attila hívta életre két fegyvertársával, Vándor Erikkel (Reason, Gore Thrower, ex-Conan’s First Date) és Maczák Márkkal (ex-Leander, ex-Watch My Dying). Sajnos mind a felvételek, mind a keverés elhúzódott, de 2019-re elkészült a végleges keverés és master a lengyelországi Hertz stúdióban. A pandémia időszaka alatt beállt némi stagnálás, de néhány dal ígyis nyilvánosságra került videoklip formájában. A hosszas kiadó keresés után végül az a döntés született, hogy a Casus Belli magánkiadásban jelenik meg. Az albumon vendégeskedik Konrad Ramotowski (ex-Hate, Untervoid), Tomas Nilsson (ex-Dark Funeral, Zornheym), Jósa Tamás (Divided, ex-Archaic), Sasvári Ferenc (P.Box, Effrontery), Kuczogi Boglárka (IMPACT Metal Channel) és Madaras János (ex-Lost Continent). A borítót Havancsák Gyula készítette, a felvételek oroszlánrésze a szentendrei RX-Stúdióban zajlott, Vándor Erik produceri felügyelete mellett.

Korábbi dalaik videói, mint a Whitehell és a The Future’s Tomorrow a zenekar YouTube csatornáján érhetőek el.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.