Diogenész hordót keres: Új klipes dal a szünetre készülő nemecsektől

Nuskull Magazin

Az amúgy sem a mindent letaroló aktivitásáról híres nemecsek 2023-at szinte teljes elszigeteltségben töltötte, egészen pár nappal ezelőttig, amikor is bejelentették, hogy határozatlan ideig pihenőre mennek és december 8-án búcsúbulit adnak a Dürerben. Ezt követően pedig a semmiből elő is rántottak egy új klipes dalt, ami a Diogenész hordót keres címet kapta.

Az egri srácok a közösségi felületeiken az alábbiakat osztották meg az új hallgatnivalóval, illetve a bizonytalan jövőjükkel kapcsolatban:

Majdnem napra pontosan egy éve, hogy felvettük ezt a videóklipet. A végleges hangfelvételek márciusban kezdődtek, és azt már mi sem tudjuk igazán, mikor érte el a végleges formáját… Más nem is tudná jobban reprezentálni, hogy bármennyire kurvára szeretjük ezt még mindig csinálni, bármennyire szeretjük minden percét veletek megélni a koncerteken, egyelőre ennél a tempónál nem vagyunk többre képesek. Fogadjátok szeretettel, és pörgessétek ezerrel, hogy a decemberi düreres bulin együtt ordíthassuk, milyen kurva egyszerű helytállni az életben.

Ezer hála és ölelés Zolnai Gergely (The Ship Underground) barátunknak, aki munkát, időt és energiát nem kímélve elkészítette életünk filmjét, köszönet Sohajda Péternek (Standing Waves stúdió) a felvételt, a mastert és a türelmet, amivel nyolc éve visel el minket. És leginkább köszönet nektek, minden közösen megélt másodpercért, amivel gazdagabbá tettétek a lelkünket! Pacsi decemberben!

Emellett Molnár Dávid énekest is megkérdeztük a zenekar jövőjéről és további terveiről:

Nyolc év telt el azóta, hogy elkezdtük a közös zenélést, és ez idő alatt – ahogy az lenni szokott – a mi életünk is gyökeresen átalakult. Az akkori huszonegy-két éves srácok mára meglett harmincasok lettek (kivéve Zotya, ő mindig is harmincas volt). Ketten már családapaként is tevékenykedünk, míg a banda többi tagja áttette székhelyét a fővárosba, így az elmúlt egy-két évben már szinte lehetetlen volt megoldanunk a próbákat, és a további dalokon való közös és produktív munkát.

Mivel senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő, így hivatalosan nem húzzuk le a rolót, azonban a továbbiakban immár sport- és szabadidőegyesületként szeretnénk tevékenykedni. Mint egyesület, azonban a terveink között szerepel egy nemecsek-tribute zenekar alapítása, amivel minden évben legalább egy búcsúkoncertet szeretnénk megvalósítani. De hát ahogy mondottam, ebben a kurva életben már ez sem biztos, szóval ha csak tehetitek, gyertek december 8-án a Dürerbe, és legyetek részesei egy hamisitatlan nemecsek-koncertélménynek. Várunk mindenkit, csóközön!

A hardcore punk-banda december 8-án a Dürer Kert kistermében lép fel, és a fentiek fényében jó ideig ez is lesz az egyetlen koncertjük. Szóval ha szeretnél még egy utolsót táncolni és felesezni a fiúkkal, akkor itt a remek alkalom. Az este vendégei az Anchorless Bodies, az afewyearslater és a Fuck Bad Things lesznek. Az early bird jegyek már el is fogytak, de még így is akad behopp a bulira a Tixa felületén.

//www.youtube.com/watch?v=deNJ4J_Ma_g

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.