Mike Oldfield – ‘Tubular Bells’ akkor és most

Hard Rock Magazin

1999-ben járt először és utoljára Magyarországon Mike Oldfield a ‘Live Then & Now’ turnéval. 25 év után, jövőre a zenéje visszatér a ‘Tubular Bells’ 50 éves jubileumi koncertsorozata részeként és mindjárt triplázik hazánkban. És mi ott leszünk, ahogy akkor, most is.

Mike Oldfield idén ünnepelte első albumának, a ‘Tubular Bells’-nek 50 éves jubileumát, melyet szokás szerint felújítva, bónuszokkal ki is adtak újra, sőt, a Royal Philharmonic Orchestra is elkészítette – ahogy annak idején is – a maga verzióját az ünnepi alkalomra. A jubileumi turné áthúzódik a következő évre is, és hazánkban is bemutatják februárban 3 helyszínen, Veszprémben, Debrecenben és Budapesten Oldfield máig legnépszerűbb kompozícióját teljes egészében, néhány más szerzeményének kíséretében.

A ‘Mike Oldfield’s Tubular Bells – Live In Concert’ című kétrészes esten a multiinstrumentalista Oldfield ezúttal a zenei vezetői, hangszerelői és produceri feladatokat látja el. Az előadás karmestere és billentyűse – egy kilenc zenészből összeállított csapat élén – közeli munka- és alkotótársa, a több más produkcióból ismert Robin Smith lesz. A koncertet vendégként a Müller Péter Sziámi And Friends vezeti fel.

Az előadást 2024. február 23-án a Veszprém Arénában, 24-én a debreceni Főnix Arénában, 26-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában mutatják be, jegyeket az Eventim oldalán lehet venni, Veszprémbe és Debrecenbe 11 990 és 24 990, Budapestre 14 990 és 31 990 Ft közötti árakon.

A zenész eddig egyszer járt Magyarországon, 1999. június 18-án a Kisstadionban indult a ‘Live Then & Now’ turné, akkori műsorában az 1998-ban megjelent ‘Tubular Bells III’ dalai domináltak, a lemez 11 számából 8-at játszott el.

Mike Oldfield

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.