Band Of Friends – Rory Gallagher szelleme az Analogban

Hard Rock Magazin

2019 után újra az Analog Music Hall színpadán lép fel a Band Of Friends, melyben Rory Gallagher egykori zenésztársai idézik meg az ír blues-rock gitáros szellemét Halloween estéjén.

A Band Of Friends a barátok, zenésztársak zenekara, céljuk Rory Gallagher zenéjének ünneplése, hasonló módon, ahogy a másik ír gitárost, Gary Moore-t ünnepeljük az évente megrendezésre kerülő emlékestekkel. Alapítói Gerry McAvoy basszusgitáros, aki 20 éven át, 1971-től 1991-ig játszott Roryval, annak minden egyes albumán szerepelt, valamint Ted McKenna, a 2019-ben elhunyt dobos, aki 1978-tól 1981-ig játszott Rory power triójában. Jelenleg az őt 1981-ben felváltó Brendan O’Neill dobol a Barátok Bandájában. A kiváló blues-rock gitáros-énekest Davy Knowles igyekszik megidézni, még a kockás inget is magára ölti, David Cowan billentyűs csatlakozásával pedig az olyan slágerek is autentikusabban kerülhettek a műsorba, mint a Tattoo’d Lady.

Band Of Friends néven játszanak, de a muzsikájuk sokkal több, mint egy szokványos tribute bandáé. Náluk nem az a cél, hogy egy az egyben előadják Rory felvételeit, hanem hogy megidézzék azt a hihetetlen energiát és szenvedélyt, ami Rory Gallagher dalaiból ma is árad. Négy év után térnek vissza egy kora esti koncert erejéig a Halloween-partira készülő Analog Music Hall koncerttermébe. Tökös blues-rock buli van kilátásban! Augusztusi londoni programjuk például ez volt:

Wayward Child / Continental Op / Lonely Mile / Moonchild / Off The Handle / Bought And Sold / Sense Of Freedom / Ghost Blues / Tattoo’d Lady / I Fall Apart / Cradle Rock / A Million Miles Away / Bad Penny // Shadow Play / Bullfrog Blues

A LOTS Music bemutatja: Band Of Friends – A Celebration Of The Music Of Rory Gallagher
Analog Music Hall, 2023. október 31.
Előzenekar nem lesz!
Kapunyitás: 18:15-18:30
Kezdés: 19:00

Jegyek kaphatók a Tixa online rendszerében elővételben 7900 Ft-ért, vagy a koncert napján a helyszínen 8500 Ft-ért. Limitált, színes nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail-címen, valamint megvásárolhatók a helyszínen, a koncert estéjén. További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Band Of Friends

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.