Cirith Ungol – Törött tükrön át nincs visszaút

Fémforgács

A kultikus heavy / epic doom metal legenda a Cirith Ungol október 20-án adja ki új albumát Dark Parade címmel. Az 1970-es évek eleje óta működő formáció hatodik soralbumának újabb előzeteseként a Looking Glass szöveges videója került napvilágra, amiről Tim Baker énekes az alábbiakat árulta el:

Ez egy rémtörténet az önreflexióról, vagy csak egy újabb utazás a valóságunk repedésein és az összetört álmok átkain keresztül? Ez nem egészen az, amit Lewis Carroll a történetében elképzelt, hanem egy sokkal komorabb és halálosabb vízió. Alice úgy vélte, hogy a látomásai teljesen ellentétesek az álmaival, ám itt egy és ugyanazok. Vajon az ébredés eloszlatja a rémálmokat, vagy az ébrenlétünk csak meghosszabbítja azokat? Ha egyszer összetörjük a tükröt, többé nincs visszaút.”

A Cirith Ungol új videójával egy időben bejelentette, hogy 2024 végén hivatalosan visszavonulnak az élő fellépésektől.

Gondos és hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy 2024 lesz az utolsó év, amikor Cirith Ungol élőben lép fel. 2016-os újjáalakulásunk óta a szeretet és a támogatás végtelen szökőárának hullámát kaptuk rajongóinktól. Lelkünk legmélyéből szeretnénk megköszönni mindenkinek ezt, hogy ellátogattatok a műsorainkra és támogattátok zenéink.

Ha esetleg valakinek még soha nem volt lehetőséged élőben látni a zenekart, vagy ha szeretnél még egyszer látni fellépésünket, 2024-ben lesz erre az utolsó esélye. Az elkövetkező hetekben világszerte bejelentjük a fellépéseinket, úgyhogy figyeljétek a híreket. Rendkívül büszkék vagyunk eddigi munkánkra, és jelenleg túl izgatottak vagyunk legújabb epikus albumunk, a hamarosan megjelenő Dark Parade miatt.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.