Zornheym – Akusztikus EP-t adnak ki

Fémforgács

A szimfonikus extrém zenét játszó svéd Zornheym bejelentette 2021-es The Zornheim Sleep Experiment albumának képregény változatát, valamint annak 5 dalos akusztikus EP változatát, ami The Forgotten Inmates címmel november 5-én fog napvilágot látni.

A járvány idején Zorn és Bendler élő követítésben eljátszották The Zornheim Sleep Experiment néhány dalának akusztikus változatát, ekkor döntöttünk úgy, hogy ezeket a verzíókat egyfajta bónuszként adjuk ki majd. Zornnak időközben eszébe jutott, hogy a Blind Guardian a ’90-es években kiadott egy albumot néhány dalának akusztikus interpretációjával.

Az eredeti terv az volt, hogy a képregény elkészültkekor adjuk ki, de ennek a megjelenése késett. Ezért mivel a képregény véglegesítése a vártnál tovább tartott egy kis extrát is készítettünk, mellyel a francia rajongóinknak (a tavalyi sikeres francia turnén meleg fogadtatása miatt) szerettük volna megörvendeztetni ezért úgy döntöttünk, hogy a Keep the Devil Away-t franciául is rögzítjük. A Slumber Comes in Time esetében pedig úgy döntöttünk, hogy svédül készítjük el, mivel egy régi népdalra épül, amelyet Vallonék hoztak Svédországba az 1700-as években, és az egész dalt erre a régi népdallamra alapoztuk.” – mondták akusztikus EP-jük születéséről.

Az alábbiakban a Keep the Devil Away eredeti és francia nyelvű, Garde le Diable Éloigné verziójának szöveges videói nézhetőek meg.

Zornheym – The Forgotten Inmates

(Noble Demon)

1. Keep the Devil Away (acoustic version)

2. Slumber Comes in Time (folk version)

3. Whom the Night Brings… (lockdown version)

4. Corpus Vile (acapella)

5. Garde le Diable Éloigné (French version)

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.