Semblant – Eklektikus metálest négy fellépővel

Hard Rock Magazin

Október 20-án mutatkozik be Budapesten a Brazíliából érkező Semblant, melynek dallamos death metal zenéjét a női és férfi énekes párosa teszi különlegessé. A világ három másik sarkából hoznak partnereket a ’Vermilion Eclipse’s Final Dusk 2023’ turnéra, hiszen a brazilok mellett az indiai SystemHouse33, a Svájcból indult Beyond Frequencies és az új-zélandi Bulletbelt is fellép majd az Analog Music Hallban.

A brazíliai Semblant legutóbbi lemeze a 2022-es ’Vermillion Eclipse’, mely a Frontiers Music gondozásában jelent meg. A Mizuho Lin énekesnő és Sergio Mazul énekes párosával fémjelzett Semblant dallamos death metal zenéjébe a gazdag hangszerelés, és persze a két énekes vokálja csempészi be az ezredfordulós gothic metal zenekarok sajátos hangulatát is. Ebből az is rögtön látható, hogy a koncertet semmiképp se hagyják ki a Lacuna Coil, a Sirenia, az Epica vagy a Xandria rajongói.

A Semblant 2006-ban alakult a braziliai Paraná állam fővárosában, Curitibában, Sergio és J. Augusto billentyűs összeállásával. A céljuk kezdettől az volt, hogy sötét és agresszív elemekkel felvértezett metálzenét játsszanak. A csapat felállása pár évvel később stabilizálódott az énekesnő, Mizuho Lin, továbbá Juliano Ribeiro és Sol Perez gitárosok, Welyntom „Thor” Sikora dobos és Johann Piper basszusgitáros csatlakozásával. A zenekar 2014-es első lemeze, a ’Lunar Manifesto’ nagy sikert aratott, a What Lies Ahead című nóta máig legnézettebb videójuk a YouTube-on.

SystemHouse33

Az európai turnén részt vesz a SystemHouse33 is, amely tavaly már járt Budapesten a Nervosa vendégeként. A lendületes death/thrash metalt játszó banda Mumbaiból, Indiából indult, zenéjükben a társadalom legnagyobb problémáira keresik a választ. Legutóbbi, negyedik lemezük címadó dala a Salvation.

Beyond Frequencies Blazy Flash

Ott lesz az Analog Music Hallban a Beyond Frequencies is: a svájci csapatot a német és norvég gyökerekkel rendelkező dalszerző énekesnő, Blazy Flash (ex-Phonoflakes) alapította. Zenéjükben dögös rock and roll- és színes popelemeket ötvöznek feszes, groove-os heavy metal alapokkal, ahogy ez a Swipe Right című, a ’Me, Megalomaniac’ nagylemezen lévő dalban is jól érezhető.

Bulletbelt

Nyitásként egy új-zélandi együttes, a Bulletbelt mutatkozik be: a négyes 2009-ben csapott le először Wellington békés városára, dalaikban punkos szemtelenséggel ötvözik a black és thrash metal elemeket. 2012-es debütalbumuk óta immár az ötödik nagylemezt adják ki: a legutóbbi, ’Burn It Up’ albumról íme az Arminius klipje.

A négy zenekar október 20-án játszik az Analog Music Hallban, jegyek még kaphatók!

A Livesounds bemutatja: Vermilion Eclipse’s Final Dusk 2023
Analog Music Hall, Budapest, 2023. október 20. péntek, 19 óra
Semblant, Systemhouse33, Beyond Frequencies, Bulletbelt koncertek
Belépő: 7900 Ft, a koncert napján 8500 Ft
Jegyek kaphatók a Tixán, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Semblant

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.