Paradogmata – Alapvető társadalomkritika

Fémforgács

Az alapvető társadalomkritika amolyan hagyomány a norvég thrash / speed metalos Paradogmata zenéjében. A csapat november 23-án, Endetid címmel adja ki új albumát. Lemezük címe norvég nyelven a végidőt jelenti. Ez albumuk legfőbb témája is. “Az emberiség végez önmagával, senki sem avatkozik be ellene, és a bolygó jövője bizonytalan.” Ez az album vezérmotívuma, amely viharos thrash hangzások, átgondolt szövegrészek és hagyományos heavy metal riffek széles skáláját táplálja.

Metal a skizofréneknek, ha-ha. Szeretjük ezeket a dalokat, bár az új anyag erősebben gyökerezik a thrash, death és black határvidékén, de mégis a mi dallamos megközelítésünkkel.”

A Paradogmata egy drámai utazásra visz minket kihívásokkal teli dalai között, amelyek a társadalom kulisszái mögé engednek betekintést. A zenekar egyértelműen kijelenti: a közöny és a túl sok hatalom bukáshoz vezet. „Megérdemli a világ, hogy „alfákként” legyünk benne? 

Lemezükről elsőként The Seeds Of Greed című daluk videója nézhető meg, amiben a politika és az egyház a nagyvállalatok kéz a kézben járó korrupciójára helyezik a hangsúlyt.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.