A The Dillinger Escape Plan csillagászati pénzekért sem akar újra összeállni

Nuskull Magazin

Nemrég az amerikai Revolver magazin Greg Puciatóval készített interjút, ami során szóba került a zenész szólókarrierje; a volt Every Time I Die-tagokkal és Will Putney gitáros/producerrel közösen tető alá hozott új projektje, a Better Lovers; illetve nem maradhatott szó nélkül a megkerülhetetlen alapvetés, a The Dillinger Escape Plan sem, ahol Greg 16 évet lehúzott a mikrofon körül akrobatikázva. Utóbbival kapcsolatban az énekes úgy nyilatkozott, hogy a most már hat éve teljesen inaktív mathcore-banda minden évben kap megkereséseket nagyobb fesztiváloktól, akik a saját szavaival élve

csillagászati összegeket ajánlanak nekik egy esetleges The Dillinger Escape Plan-újjáalakulásért.

A bökkenő – nekünk, rajongóknak – tulajdonképpen csak annyi, hogy mind az öt zenész elvan most a saját kis világában, az aktuális projektjeiben. Greg:

Nem hiányzik cseppet sem az egész. És utálom ezt mondani, de ha újra összeállnánk, az a pénz miatt lenne. Ezt pedig kurvára nem akarom. […] Amikor a Dillinger befejeződött, azt gondoltam, hogy ,,oké, most kell nekem legalább öt év”, azóta pedig eltelt hat, és még most sem tudom elképzelni, hogy a következő öt évben megtörténjen.

Ahogy azt a cikk elején is említettük, Puciato tolja a Better Loverst (ami már javában ügyködik az első nagylemezén) és a The Black Queent, illete a szólókarrierjét. Ben Weinman, a TDEP alapító gitárosa filmzenéket szerez és a Suicidal Tendenciesben gitározik/énekel és egy állatmenhelyet üzemeltet. Liam Wilson saját bandáját, az Azusát egyengeti, mellette pedig az In Flamesszel turnézik mint basszusgitáros. Billy Rymer dobos többek között a Thoughtcrimesban és a Ho99o9 élő felállásában játszik, Kevin Antreassian pedig producerkedik és nem egy bandának alakítja a hangzását.

Szóval nem úgy tűnik, hogy a nagy reunion-hullámban éppen Dillingerék kapaszkodnának vissza a zajvonatra. Amíg ezen pityergünk, pörögjön a háttérben egy klasszikus, az idén tízéves One of Us is the Killer címadója:

//www.youtube.com/watch?v=d-FKM3eZTO8

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.