Közös koncertet ad Székesfehérváron a Tiansen, a Pennhurst és a Mirror

Rockvilág.hu online rockmagazin

Három kiváló hazai zenekar közösen veszi birtokába a székesfehérvári Nyolcas Műhely deszkáit szeptember 29-én pénteken. Érkezik a nyáron zseniális második lemezét megjelentetett Mirror, az augusztusban a szlovéniai MetalDays fesztiválon robbantó Pennhurst, és az idei Wacken Battle Hungary győztes, ezáltal a világ legnagyobb metál fesztiválját is megjárt Tiansen, akik szint idén jelentkeztek legújabb lemezükkel.

Mirror:

Az együttes 2016 nyarán alakult. A tagok által “mérgesgyerekek”-ként aposztrofált stílusra a metálos riffek, a punkos tempó és a poppos dallamvezetés jellemző energikus és interaktív színpadi jelenléttel megtámogatva. A 2016-os debütáló kislemezt 2017-ben egy újabb EP követte, majd 2020-ban jelent meg a Mirror első nagylemeze Óra indul címmel. 2023. július 8-án jelent meg a H-Music Hungary kiadásában a Hammerworld Magazin július, augusztusi duplaszámában mellékelve.


A lemez megjelenése előtt két klip került bemutatásra a Van-e még és a Hív még dalokhoz. 2023-ban képviselte magát a banda A DAL műsorában amivel bejutott több száz zenekar közül az élő adásos top 40-be. Szintén 2023-ban részt vettek a Metal Battle Hungary dontőjèn ahol 4. helyezést értek el.

 Facebook: www.facebook.com/mirrorbandhun
Insta: www.instagram.com/mirrorbandhun/

Mirror-Hív Még km. Kovács Krisztián /Fish/

Pennhurst:

A Pennhurst egy 2014–ben alakult 5 tagból álló budapesti modern metal formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel, itthon és külföldön egyaránt. Turnéztak az Ektomorf, Tankcsapda, Pain, Depresszió, Omega Diatribe előzenekaraként is. A Pennhurst zenei stílusa modern metal, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett, hangsúlyos szerepet kapnak a dalokban az elektronikus zene elemei, főként a dubstep. Énekstílus szempontjából a scream, a tiszta ének, és díszítő jelleggel a rap alkotják a dalokat. A 2023-as Metal Battle Hungary harmadik helyezett zenekara, akik augusztusban Európa egyik legnagyobb fesztiválján a MetalDays-en adtak egy nagysikerű koncertet.

Facebook: https://www.facebook.com/pennhurstband
Insta:
https://www.instagram.com/pennhurstzenekar/
Weboldal:
https://www.pennhurstband.com/

Pennhurst-Újjáéledt

Tiansen:

A Tiansen 2016-ban alakult a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból. Stílusuk eklektikus és nehezen behatárolható,kompromisszumoktól mentes. Zenéjükkel nem csak szórakoztatni szeretnének, de gondolatokat is ébreszteni a közönségükben. Szövegeikben olyan társadalmi problémákat érintenek, amelyek körülöttük történnek, és amelyek fontosak számunkra. Szeretnék felhívni a figyelmet azokra az eseményekre és kihívásokra, amelyek az emberek életét befolyásolják, és amelyekről nem beszélnek eleget. Azonban nem csak a szövegeikkel akarnak hatni. Koncertjeiken arra törekszenek, hogy az ebből fakadó negatív energiákat pozitív élményekké alakítsák át. Szeretnék, ha a közönség olyan érzéssel távozna a koncertjeikről, hogy megmozgatták a lelküket és valamilyen változást keltettek bennük.
Debütáló albumuk, az “Our Weakness” 2018-ban jelent meg amit olyan három single követett: a “Dive”, a “The Last Letter” és a tavaly megjelent “Trace your Lines”.


Második albumuk 2023 közepén jelenik meg ‘EMERALD’ címmel.
A 2019-2020-as években részt vettek több tehetségkutatón mint például az Éter Plusz ahol több különdíjat, a Dobbantón I. helyezést. 2023-ban a Tiansen képviselte Magyarországot a németországi Wacken Open Air Metal Battle tehetségkutatóján.
Az elmúlt években olyan zenekarokkal állhattak színpadra mint a Down For Whatever, Nova Prospect, AWS, Road, Subscribe, The Idoru, Trillion.
2022-ben a Leander Kills előzenekaraként turnézták végig az országot az NKA Előzenekari támogatásából.


2022-ben bekerültek az NKA Hangfoglaló program Induló zenekari alprogramjába.

Facebook: https://www.facebook.com/tiansenband
Insta:
https://www.instagram.com/tiansenband/?hl=hu

Tiansen: Emeralds of Happiness

Facebook Esemény:
https://www.facebook.com/events/1533031493899341

Belépők csak a helyszínen lesznek kaphatóak.
Első húsz ember 2000 Ft. Utána 2500.

Kapunyitás: 20:30

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.