Blood Command

Ladies in Rock

Punk rock/ hardcore punk Norvégiából.

A Blood Commandot 2008-ban alapította Bergenben Yngve Andersen gitáros, Silje Tombre énekes és Sigurd Haakaas dobos. A banda először 2009-ben adott ki két EP-t, majd debütáló albumuk, a Ghostlocks 2010-ben jelent meg. Az albumot 2011-ben jelölték a norvég Grammy-díjra, a Spellemannprisen-re. A lemez megjelenését követően európai turnéra indultak, a kanadai Comeback Kid előzenekaraként.
Második albumuk, a Funeral Beach 2012-ben jelent meg, hazai és nemzetközi szinten egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott. A csapat saját turnét tartott, hogy népszerűsitsék az új kiadványt. 2014-ben Silje Tombre alapítótag/frontember kilépett a zenekarból, helyére Karina Ljone érkezett.
2017-ben kiadták harmadik albumukat Cult Drug címmel. Újabb turnék következtek, majd még ugyanebben az évben elkészítették a Return of the Arsonist című hétszámos EP-jüket.
A 2020-as pandémia idején a Blood Command bejelentette, hogy énekesnőjük, Karina távozik a bandából várandósság miatt. 2021-ben megtalálták új frontemberüket Nikki Brumen személyében.
2022-ben megjelent negyedik albumuk, a Praise Armageddonism, amiről a Kerrang azt írta, ez a zenekar kreatív újjászületése.
A Blood Command ötödik albuma World Domination címmel szeptember 29-én érkezik.

Tagok:
Nikki Brumen – ének
Yngve Andersen – gitár, basszusgitár, billentyűk, háttérvokál
Benjamin Berge – gitár, háttérvokál
Snorre Kilvær – basszusgitár, gitár, billentyűk, háttérvokál
Sigurd Haakaas – dob

Facebook: https://www.facebook.com/Bloodcommand/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.