Autarkh – Egy rendhagyó megnyilvánulás az emberi tapasztalatokról

Fémforgács

November 2-án érkezik a disszonáns hangulatú extrém metalt játszó holland Autarkh második lemeze, az Emergent. A Season of Mist kiadásában megjelenő lemezről Strife daluk videójával ismerkedhettek meg, ami által a banda önmagába néz a béke érzése felé, miközben belső démonaikkal küzd. Ez az érzés egész lemezük atmoszféréját átjárja, amiről Michel Nienhuis énekes/gitáros így beszélt:

„Az örök nyármár nem is olyan távoli.”

A Strife megmutatja, hogy az Emergent-en más irány felé vezet az utunk. Míg 2021-es debütáló lemezük, a Form In Motion-t a sűrűség és intenzitás jellemezte, ezek helyett most a sajátos atmoszférákat hangsúlyozzuk. Az Emergent egy utazás a fényen és a sötétségen át a meditatív létállapotok felfedezésébe. Egy kísérlet a melankólia légkörének és a nyomasztó atmoszféráinak a legyőzése.  Ez egy rendhagyó kijelentés, megnyilvánulás az emberi tapasztalatokról.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.