Új Rolling Stones album 18 év után: Hackney Diamonds

Rocknemzedék

Évekig tartó találgatások és egy figyelemre méltó kampány után, amelynek során az együttes ikonikus logóját New York, Los Angeles, London, Párizs és más nagyvárosok híres épületeire vetítették ki, a Rolling Stones bejelentette, hogy hamarosan megjelenik a "Hackney Diamonds", az első stúdió albumuk 2005 óta.

A részleteket szerdán jelentették be a kelet-londoni Hackney kerületben szerdán tartott rendezvényen, ahol az együttes három tagja, Mick Jagger, Keith Richards és Ron Wood élőben nyilatkozott a "Tonight Show" műsorvezetőjének, Jimmy Fallonnak. 
Elmondták: 12 szám lesz a Hackney Diamonds című lemezen, ami október 20-án jelenik meg.

"A legtöbbet Steve-vel (Steve Jordannel, a zenekar új dobosával) csináltuk, de van két dal, amit még 2019-ben Charlie-val vettünk fel”
– idézi a frontember Mick Jagger szavait a BBC. A zenekar legendás dobosa, Charlie Watts 2021-ben halt meg 80 évesen torokrákban, nem sokkal a Stones 60. születésnapi turnéja előtt.

"Minden más, amióta Charlie elment, hiszen ő volt a negyedik. Persze hogy hiányzik” – mondta a szerdai eseményen Keith Richards. Hozzátette, Jordant is „ősrégről” ismerik, ráadásul Watts korábban már mondta is a bandának, hogy ha valami miatt egyszer már nem tudna fellépni, Jordan helyettesítheti a doboknál.
A szerdai eseményen bemutatták az album első dalát, az Angryt, amihez már hozzá is lehet jutni kislemezen.

Jagger szerint az album legalább annyira „dühös” és eklektikus lesz, mint az első dal maga. 
A Jimmy Fallon vezette albumbejelentőn ott volt Jagger, Richards és a gitáros Ronnie Wood mellett Lady Gaga is – aki szintén közreműködött az album megalkotásában. Sőt, a BBC szerint azt pletykálják, hogy a Stones az új albumhoz felkérte még Paul McCartney-t és Stevie Wondert is vendégelőadónak. Hogy ez mennyire igaz, az legkésőbb néhány hét múlva kiderül.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rocknemzedék nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.