The Rolling Stones – Az új album részletei élőben a YouTube-on

Hard Rock Magazin

A ‘Hackney Diamonds’ a Rolling Stones első stúdióalbuma 18 év után – ha nem számítjuk a 2016-os ‘Blue & Lonesome’-ot, melyen blues sztenderdeket dolgoztak föl -, és a YouTube-on közvetített livestream keretében hozták nyilvánosságra annak részleteit Jimmy Fallonnal beszélgetve, majd a műsor végén bemutatták első új daluk, az Angry videóklipjét.

Évekig tartó találgatások és egy figyelemre méltó, és egyáltalán nem finomkodó kampány után, amelynek során az együttes logóját New York, Los Angeles, London, Párizs és más nagyvárosok ikonikus épületeire vetítették ki, a Rolling Stones bejelentette, hogy hamarosan megjelenik a ‘Hackney Diamonds’, az első, saját szerzeményeket tartalmazó stúdióalbumuk 2005 óta. A részleteket a kelet-londoni Hackney kerületben hozták nyilvánosságra, ahol az együttes három vezéralakja, Mick Jagger, Keith Richards és Ron Wood élőben nyilatkozott a ‘Tonight Show’ műsorvezetőjének, Jimmy Fallonnak.
Az együttes évek óta készíti az új anyagot, és amit tudni lehet, hogy legalább egy dalban a hírek szerint a Beatles két túlélő tagja, Paul McCartney és Ringo Starr is közreműködik. Ez az album lesz az együttes első kiadványa Charlie Watts 2021-ben bekövetkezett halála óta, aki alapító tagja volt a bandának, és aki a Rolling Stones 1962-es megalakulásától haláláig egy kivételével a zenekar valamennyi koncertjén és szinte minden felvett dalában játszott. Az együttes tavaly ősszel Steve Jordan dobossal folytatta a turnézást.

Az új albumról megtudhattuk, hogy október 20-án jelenik meg, 12 számot tartalmaz, melyből a legtöbbet már Steve-vel, de kettőt még 2019-ben vettek fel Charlie-val. A “Hackney diamonds” kifejezés a helyi szlengben a törött üvegszilánkokra utal, amelyek a földön maradnak egy rablás vagy autófeltörés után.

‘Hackney Diamonds’ dallista:

01. Angry
02. Get Close
03. Depending On You
04. Bite My Head Off
05. Whole Wide World
06. Dreamy Skies
07. Mess It Up
08. Live by the Sword
09. Driving Me Too Hard
10. Tell Me Straight
11. Sweet Sounds of Heaven
12. Morning Joe Cues

The_Rolling_Stones_-_Hackney_Diamonds

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.