Spurv – Továbbra is éteri magasságokban

Fémforgács

A norvég post-rock óriás, a Spurv szeptember 22-én adja ki Brefjære című új albumát. Negyedik lemezükön a zenekar most még tovább viszi egyedi, neoklasszikus kompozíciónak szálait és annak hihetetlenül dinamikus érzékenységeit. A lemez új videójaként bemutatott Som skyer-ben Herman Otterlei gitáros éteri, spirálos motívumait egy rézfúvós szekció és egy 14 szólamú kórus egészíti ki.

Hasonló dinamikával és légies, de annál euforikus atmoszférával bír a lemezről korábban bemutatott első tételük, a Urdråpene is.

Spurv – Brefjære

(Pelagic Records)

1. Krokete, rettskafen

2. En brennende vogn over jordet

03. Som skyer

4. Under himmelhelvingen

5. Til en ny vår

6. Å vente er å endre

7. Urdråpene

8. Din pust fra stein

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.