Vadnyugati black metal – Itt az első dal a Wayfarer érkező lemezéről

Nuskull Magazin

Le lehetne egyszerűsíteni annyival, hogy a coloradói Wayfarer vadnyugati (black) metalt játszik, de szerencsére azért ennél komplexebb a sztori: a 2011-ben indult, első anyagain még csak instrumentális projektként működő társulat az atmoblekket keveri a hagyományos folkos ízekkel, miközben szövegeikben és tematikájukban a természeti elemek, és az országuk bő két évszázados történelme kap kiemelt szerepet, ami mondhatni kifogyhatatlan ihletforrás, bármilyen művészeti ágra nézve (nem terád gondolok, Cowboyok és űrlények!).

A banda mondhatni kicsit sem rest, eddig papírforma szerint kétévente kijöttek egy új anyaggal, azonban a covid náluk is bekavart, így a 2020-as A Romance with Violence folytatása csak idén érkezik. A Wayfarer ötödik fejezete Arthur Rizk producerrel (Power Trip, Eternal Champion, Ghostemane stb.) készült és American Gothic címmel október 27-én érkezik a Profound Lore és a Century Media kötelékében. Erről hallgatható most meg az első dal, a közel hétperces False Constellation, ami egyben a zárótétel is.

1. The Thousand Tombs of Western Promise
2. The Cattle Thief
3. Reaper on the Oilfields
4. To Enter My House Justified
5. A High Plains Eulogy
6. 1934
7. Black Plumes Over God’s Country
8. False Constellation

Shane McCarthy énekes-gitáros így vélekedett az anyagról:

Az album betekintést nyújt az American Idea (az ‘Államok létrejöttekor törvénybe foglalt határozatok egyike, mely kimondja, hogy az emberi jogok mindenkit megilletnek, etnikai hovatartozásra, bőrszínre vagy vallásra való tekintet nélkül – a szerk.) körüli sötétségébe. A kezdetektől fogva úgy dolgoztunk az anyagon, hogy az minden szempontból magába foglalja ennek a helynek az érzetét és keserű történelmét, és teljes mértékben integrálja a hagyományos zenei elemeket a sötétebb és extrémebb hangzásba, ezáltal pedig egy meghatározó képviselője lehet a vadnyugati metalnak.

//www.youtube.com/watch?v=XyDmbLvvnjk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.