Ozzy Osbourne – Lemondta egyetlen idei fellépését is

Hard Rock Magazin

Bár eredetileg úgy hirdették meg a kaliforniai Power Trip Fesztivált, hogy az Európa-turnéját – köztük a budapesti koncertet is – lemondó Ozzy Osbourne egyetlen idei fellépése lesz, nem éppen vaskos egészsége miatt visszakozott a szerepléstől.

A Desert Trip Fesztivál jogutódjaként nyilvántartott Power Trip, hasonlóan elődjéhez, a rockzene legnagyobb neveit tereli egy fesztivál akoljába. A kaliforniai Indio lovaspóló pályáján október 6-7-8-án megrendezendő eseményen első nap a Guns N’ Roses és az Iron Maiden, a másodikon a hosszú idő után újra aktív AC/DC, valamint a Judas Priest, utolsó este pedig a Tool és a Metallica játszik a nagyérdeműnek. Az eredeti terv szerint a második nap játszott volna Ozzy Osbourne, ám – ahogy közleményében fogalmazott – még nem áll készen, hogy színpadra lépjen, így a Priest ugrott be a helyére. „Eredetileg 2024-ben akartam újra színpadra állni, de amikor jött ez a lehetőség, optimistán néztem elé. Ám a szervezetem jelzett, hogy még nem állok készen, és ahhoz meg túl büszke vagyok, hogy fél gőzzel nyomjak le egy show-t közel öt év szünet után. Mindenkinek – a bandámnak, a rajongóknak és a stábomnak is – szeretném megköszönni a határtalan lojalitást” – így fogalmazott Ozzy a közleményben.

Korábban az is felmerült, hogy a klasszikus felállású Black Sabbath lép fel, ezt azonban Tony Iommi hamar elvetette hasonló okok miatt: „Igen, volt róla szó, de más nem történt. Nehéz kérdés, mert Ozzy az utóbbi időben sok mindenen ment keresztül. Kórházba került, kijött onnan, sokat küzd, nagyon szeretne színpadra lépni, ám így nehéz rábólintani bármire is, gondolnom kell a többiekre. Számítok Ozzyra, ha jobban lesz, de ez a kérdés jelenleg bonyolult” – nyilatkozta Iommi még korábban a SiriusXM rádiónak.

Power Trip

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.