Mirror: Lépés, lélegzet – Megjelent a “mérgesgyerekek” új nagylemeze

Haverock Közösség

A HammerWorld magazin legfrissebb 351. (július-augusztusi) számának CD mellékleteként jelent meg a fővárosi Mirror Lépés, lélegzet című új nagylemeze. A 10 tételes albumon a váltott hörgős vs. tiszta énekkel előadott modern metal / numetal / dallamos metalcore a fő zenei csapásirány, viszont az összesen 40 perc játékidőt kitöltő dalcsokor – kis (vagy nagy?) meglepetést okozva – egy teljesen akusztikus hangszerelésű szerzeménnyel zárul.

A zenekar az új anyag megszületéséről:
“2022-ben a Petőfi Nagylemez Program pályázatnak köszönhetően kaptunk lehetőséget, hogy elkészíthessük második nagylemezünket, két évvel az első korong, az ‘Óra indul’ után. A ‘Lépés, lélegzet’ a zenekar eddigi legérettebb és legkomplexebb felépítésű dalait tartalmazza, amelyek a Mirror fejlődését jelzik vissza a rajongók számára. Elődjéhez hasonlóan ez is koncertlemeznek készült, a dalok az érés témakörét járják körül.”

Dallista:
01. Bábuk
02. Bukás
03. Van-e még
04. Történet
05. Hív még (km. Kovács Krisztián – Fish!)
06. A kettő: egy
07. Ház, ágy, testvérek
08. Kevés
09. Elsodor
10. Hogy vagy?

A felvételek a Miracle Sound stúdióban készültek. Keverés, producer: Vári Gábor.

Két dal videoklipként is elérhető – tavaly decemberben publikálták a Van-e még című számot, idén Nőnapon pedig a Hív még került fel a YouTube-ra, amelyben Kovács Krisztián (Fish!) szerepel vendégként.

 

Zenekar:
Acosta Olivér Miguel – ének
Szapek Gergő – gitár
Juhász Ferenc – gitár
Szilva János – basszusgitár
Nagy Sándor – dob

A Mirror az évek során olyan zenekarok oldalán járta az országot, mint a Fish!, a Lazarvs, a Depresszió, az Ørdøg, a Useme, vagy a Nova Prospect. Egy fontos mérföldkő volt továbbá a banda életében, amikor 2018-ban a Killswitch Engage és a The Raven Age előtt léphetett az Akvárium színpadára. Idén két nagy megmérettetésen is részt vettek – A Dal 2023 tehetségkutató műsorban a legjobb 40 közé jutottak, azaz a tévéképernyőkön is bemutatkozhattak, a Metal Battle Hungary döntőjében pedig a 4. helyezést érték el.

A srácok legközelebb augusztus 26-án, a csongrádi Tisza Presszóban koncerteznek, szeptemberben pedig Székesfehérváron, a Nyolcas Műhelyben lépnek színpadra.

A Lépés, lélegzet album az online felületeken: https://songwhip.com/mirror2/lepes-lelegzet

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.