Hippie Death Cult – Karmatikus mélyre merülés

Fémforgács

Idén ősszel új albumot ad ki a ’70-es évek pszichedelikus heavy stoner hangulatával átitatót zenét játszó Portland-i Hippie Death Cult. Új albumuk a Helichrysum október 20-án jelenik meg a Heavy Psych Sounds kiadásában.

A Helichrysum mélyen elmélyül az emberi elmében, feltárja a sebeket, amelyeket hordozunk, és a bennünk rejlő énünket folyamatosan formáló, átalakító erőt. Ez az album számtalan kreatív és személyes döntésünk csúcspontjaként szolgál, és elvezet egy bennünk ragyogó nagyobb harmónia helyére az egymást segítő kollektív szándékainkkal. Zenei szempontból továbbra is bizonyítja elkötelezettségünket, hogy olyan hangélményt nyújtsunk, amelyek kalandosak, merészek, néha nyersek, nehézek, groovy centrikusak és kellően pszichedelikusak is egyben. Az a döntés, hogy az albumot a Helichrysum növényről nevezzük el, fontos, mivel a kitartást, a gyógyulást, a halhatatlanságot és a csapások leküzdésére való képességet szimbolizálja, melyek a lemez számos dalában, témájában is visszatükröződnek.” – mesélte Laura Phillips – basszusgitár/énekes.

Lemezük felvezetőjeként Arise dalukat osztották meg velünk, ami Lara elmondása szerint egy: “megrendítő emlékeztetőül szolgálnak a magukat spirituális vezetőknek nevező személyekről, akik karmánkat kizsákmányolva, mutatnak nekünk útmutatást és gyakran még jobban kiábrándultak sorsunkból, mint korábban.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.