CityRocks: ahányan vagyunk, annyi félék, de tudunk mutatni közös értéket.

Rockvilág.hu online rockmagazin

Több százan zenéltek együtt június 18-án a veszprémi Gyárkertben. Közép-Európa legnagyobb rockflashmobjára az ország különböző pontjairól – sőt még külföldről is – érkeztek zenészek. A CityRocks a Hangjáték meghívására érkezett Veszprémbe, az eseményt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatta.

A szegedi szervezőkből álló CityRocks öt éve indult. „A rendezvénnyel egyrészt az élő hangszeres zenét és a rockzenét szeretnénk népszerűsíteni, másrészt a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt szeretnénk adni, akik eddig csak otthon, magukban tudtak zenélni. Hasonló kezdeményezések világszerte vannak, de azok az angolszász zenét éltetik, a CityRocks viszont a magyar rockzenére is nagy hangsúlyt helyez”- mondta Gajda Ferenc főszervező.

A CityRocks korábban Szegeden, Kecskeméten, Dunaújvárosban és az erdélyi Bonchidán szervezett rockflashmobokat. A koncertjeiket a helyszíneken összesen több tízezren nézték meg élőben, a közösségi oldalakra felkerült filmjeik pedig már 180 milliónál is több megtekintést értek el. A CityRocks koncertjein résztvevők között a gyerekek ugyanúgy megtalálhatók, mint az idősebb korosztály. Sem alsó, sem felső korhatár nincs, az eddigi koncerteken a legfiatalabb hangszeres résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt.

Gajda Ferenc szerint a CityRocks mindig több, mint egy átlagos koncert, sokkal inkább egy igazi közösségi élmény. „Sok száz zenész érkezik a kisgyerektől az idős emberekig, a gyári munkástól a topmenedzserig. Az is teljesen mellékes, hogy valakinek pár tízezer forintos vagy éppen milliós felszerelése van. A lényeget úgyis mindenki magában hordozza: mindegy, hogy ki honnan jön, ahogyan az is, hogy ki hová megy majd tovább. De itt egy frenetikus élményközegben tudjuk megtapasztalni azt, hogy voltaképpen milyen könnyen tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ez az élő zene csodája”- mondta a főszervező.

Közép-Európa legnagyobb rockzenekara legközelebb Szatmárnémetiben koncertezik, 2023. július 29-én, amelyre még jelentkezhetnek zenészek.

Jelentkezés és bővebb információ: https://cityrocks.eu/applytwo

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.