Bloodbound – Az új lemez címadója is videót kapott

Hard Rock Magazin

A július elején megjelenő új Bloodbound-albumon a power metalt néhány hagyományos északi hangszerrel turbózták fel. A ‘Tales From The North’ címadó tétele kapott most vikinges videót, ez már a negyedik dal, amit bemutattak róla.

A svéd power metal alakulat, a Bloodbound július 7-én új anyaggal jelentkezik ‘Tales From The North’ címmel. Tomas Olsson gitáros így jellemezte a kiadványt: „A dalok gyorsabbak és közelebb állnak néhány korábbi anyagunkhoz, mint a ’Moria’ vagy a ’Nosferatu’, de összetettebb a hangszerelésük. Az előd ’Creatures Of The Dark Realm’-hez képest súlyosabb gitárok és mélyebb hangzású billentyűs részek vannak benne. Néhány hagyományos északi hangszert is beépítettünk, hogy illeszkedjen az album viking korszakról szóló koncepciójához. Ez még mindig tiszta power metal, de megpróbáltuk új szintre emelni.”

A lemez címadója már a negyedik dal, amely vizuális megvalósítást kapott. Az album a hazai kereskedésekben is elérhető CD,  valamint füstös fekete és fekete-fehér színezésű vinyl formátumban, a CD-verzió első ötezres szériájához egy koncertlemezt csaptak bónuszként. Akinek ez nem elég, a kiadó honlapjáról megrendelheti az 500 példányban limitált boxot, melyben a dupla CD-n kívül a lemezborító figurájának szobrocskája, A1 méretű zászló, dedikált autogramkártya és a szokásos eredetiségigazolás található.

Bloodbound

A ’Tales From The North’ dallistája:

01. Tales From The North
02. Drink With The Gods
03. Odin’s Prayer
04. The Raven’s Cry
05. Mimir’s Crystal Eye
06. Between The Enemy Lines
07. Land Of Heroes
08. Sail Among The Dead
09. Stake My Claims
10. Sword And Axe
11. 1066

Bónusz CD: ‘Live From The Dark Realm’

01. Bloodtale
02. Creatures Of The Dark Realm
03. Slayer Of Kings
04. In The Name Of Metal
05. Stand And Fight
06. When Fate Is Calling
07. Stormborn
08. Battle In The Sky
09. Nightmares From The Grave
10. The Warlock’s Trail
11. Moria
12. Dragons Are Forever
13. Rise Of The Dragon Empire
14. Nosferatu

Bloodbound

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.