Cannibal Corpse – Szörnyű káosszal tér vissza a death metal legenda

Hard Rock Magazin

A Cannibal Corpse idén ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját, ezt a ’Chaos Horrific’ című új lemez megjelenésével ünneplik meg, amelynek az első előzeteséhez készült klip máris megtekinthető.

A Cannibal Corpse a death metal műfaj meghatározó és azt folyamatosan alakító formációja, utoljára 2021-ben borzolták a kedélyeket a ’Violence Unimagined’ című albumukkal. Az ebben az évben 35 éves jubileumát ünneplő csapat szeptember 22-én új anyaggal jelentkezik, a ’Chaos Horrific’ című koronggal várhatóan fokozzák a mészárlás intenzitását. Az új zenei anyag nem sokkal a 2021-es lemez munkálatainak befejezése után íródott, ezáltal annak nyomai is markánsan észrevehetőek rajta.

„Számomra ez az album a ’Violence Unimagined’ egyfajta folytatásának tűnik” – mondta Alex Webster basszusgitáros.
Eric Rutan gitáros: „A Blood Blind volt az első nóta, amit az új albumhoz írtam, az egész azzal a gyászos riffel kezdődött, ami a fejemben motoszkált, és ebből született meg a dal. Súlyos és nyugtalanító, a mélysége és a benne kavargó sötétség agresszióért kiált. Úgy gondoltam, hogy nagyszerű lenne, ha Paul írná a dalszöveget, amely fokozná a dinamikát és a zenéből áradó beteg mondanivalót.”
Paul Mazurkiewicz dobos: „A Blood Blind tömegpszichózisban elkövetett népirtásról és tömeges csonkításokról szól, amellyel az emberi faj mindent újrakezdhet.”

A ’Chaos Horrific’ a Metal Blade Records gondozásában jelenik meg, és már hazai forgalmazóknál is előrendelhető digipak CD, fekete, gyöngyházibolya, égett hús (!) és vérnapsütés (!) színű vinyl formátumban, valamint előjegyezhető egy box set is, amelynek tartalma: márványozott száradt vér (!) színű vinyllemez, 24 oldalas LP méretű füzet, 1000 db-os puzzle, poszter, zománcozott kitűző, művészi kivitelezésű nyomat, kártya digitális letöltéshez.

’Chaos Horrific’ dallista:

01. Overlords Of Violence
02. Frenzied Feeding
03. Summoned For Sacrifice
04. Blood Blind
05. Vengeful Invasion
06. Chaos Horrific
07. Fracture And Refracture
08. Pitchfork Impalement
09. Pestilential Rictus
10. Drain You Empty

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.