Metallica – Roger Waters után ők is élőben a hazai mozikban

Hard Rock Magazin

A Metallica texasi koncertjét élőben nézheted végig néhány kiválasztott hazai moziban. Illetve majdnem élőben: az eltérő időzónák miatt a világ bizonyos részein (így Európában is) csak a koncert másnapján kerül moziba a koncertfilm. Ráadásul dupláznak: két nap, két koncert, két különböző műsorral! Mutatjuk, hol.

A Metallica egyedülálló, ’M72’ címet viselő turnéjának egyik állomása Texas, ahol augusztus 18-án és 20-án lépnek fel. A turné érdekessége, hogy minden városban kétszer is játszanak: ezeknek a ’No Repeat Weekend’-eknek (ismétlésmentes hétvégéknek) a lényege pedig az, hogy mindkét estén teljesen különböző műsort játszanak, azaz egyetlen dalnyi átfedés sincs a két koncert között. Összesen 30 dalt játszanak egy este, amelyeket teljes 40 éves karrierjük megjelenéseiből válogattak össze, az 1983-as ’Kill ’Em All’-tól kezdve a 2023. áprilisi ’72 Seasons’-ig bezárólag. Egy technikai újításnak köszönhetően a rajongók teljes, 360 fokos nézetben élvezhetik végig a show-t, ugyanis a legnagyobb rajongóknak fenntartott kiemelt állóhely, azaz a ’Snake Pit’ köré építették a színpadot, és ide is elhelyeznek jó néhány kamerát, hogy a moziban is igazán a buli középpontjában érezhesd magad. A legendás zenekar ugyanis olyanra készül, amit eddig még soha nem csináltak: élőben fogják közvetíteni koncertjüket, így a rajongók a világ számos pontján, mozikban élhetik át a fantasztikus Metallica-élményt.

Az Egyesült Államokban és a hozzájuk közeli időzónákban található térségekben live streammel jut el a texasi AT&T Stadionból a mozikba a koncert; Európában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten pedig csúsztatva, augusztus 19-én és 21-én lesznek a vetítések.

A magyarországi helyszínek listája a következő:

Első este (augusztus 19. szombat):

Budapest, Pólus Mozi 16:30 és 20:00
Budapest, Gobuda Mozi 16:30 és 20:00
Budapest, Cinema MOM 16:30 és 20:00
Budapest, Lurdy Mozi 16:30 és 20:00
Dunaújváros, Kultik Mozi 20:00
Kaposvár, Kultik Mozi 20:00
Pécs, Uránia Mozi 20:00

Második este (augusztus 21. hétfő):

Budapest, Pólus mozi 16:30 és 20:00
Budapest, Gobuda Mozi 16:30 és 20:00
Budapest, Cinema MOM 16:30 és 20:00
Budapest, Lurdy Mozi 16:30 és 20:00
Dunaújváros, Kultik Mozi 20:00
Kaposvár. Kultik Mozi 20:00
Pécs, Uránia Mozi 20:00

A listában szerepel még a Cinema City Aréna (Budapest) és Cinema City Westend (Budapest), Malom Mozi (Kecskemét), Tisza Mozi (Szolnok), Cinema Agria (Eger), Belvárosi Mozi (Szeged), de ezek honlapján egyelőre nem engedélyezett az elővétel.

Metallica

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.