S. N. O. T. – Az Út

rattlead.hu

A ’90-es évek második feléhez/végéhez közeledve, mint a Ragyogás webzine egyik társalapítója, belevetettem magamat a hazai undergroundba. Demógyűjtés, koncertek látogatása, ami a csövön kifért.

Se szeri se száma nem volt az akkoriban felbukkant, tehetséges, hazai bandáknak műfaji skatulyák és a teljesség igénye nélkül: United Side, Sedative Bang, Mood, Alfred’s Violin, Demonlord, Neck Sprain, Cadaveres De Tortugas, Gutted – napokig sorolhatnám. Ehhez a körhöz tartozott a kőszegi Snot, később S. N. O. T. is. Két demó és egy lemez lett a mérlegük az akkori 4-5 éves fennállásuk alatt, de az az album  mekkora lett! Az Activate, mert róla van szó, minden idők egyik legzseniálisabb alkotása. Utána a srácok, nevezetesen Czeglédi Tamás basszusgitáros/énekes, Háni Szabolcs gitáros és Horváth Tamás billentyűs/sampleres, se szó, se beszéd eltűntek, nem túlzás, komoly űrt hagyva maguk után. A csönd egészen az idei évig tartott, ugyanis a banda újjáalakult (hozzátartozik az igazsághoz, hogy 2012-ben egy óriási, speciális bulit adtak szülővárosukban), és egy friss klippel megtámogatott dallal jelentkeztek. Az Út címre keresztelt tétel maximálisan hű a csapat hagyományaihoz, valamelyest hajaz az Activate-re, csak dallamosabb megközelítésben. Nagyjából tízszer ment le nálam egymás után és képtelen voltam megunni, ennek következményeként, még tízszer meghallgattam. Czegi, Peter Steele-t (R. I. P.) idéző fogós dallamai teszik a nótát ellenállhatatlanná, amelyhez Besnyő Gabó (Nova Prospect) vendégszereplése ad rengeteg pluszt, emocionális töltetet.

Úgy gondolom, hogy az irány abszolút rendben van, a vadonatúj dalok íródnak már, remélem idén album is várható tőlük.

Welcome to the scene again S. N. O. T.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.