Halálának 10. évfordulóján Jeff Hanneman-ra emlékezünk!

rattlead.hu

Éppen ma 10 éve, hogy Jeffrey John Hanneman, a SLAYER együttes alapítója és gitárosa 2013. 05. 02.-án, 49 éves korában eltávozott közülünk. Az ő zenei munkásságának jelentősége azt hiszem megkérdőjelezhetetlen, úgy a saját együttesének stílusára, mint az egész thrash metal műfajra nézve! Mint az közismert, a Reign in Blood LP-re már tökéletesre fejlesztett gyors és agresszív riffelés térhódítása a SLAYER számokban Jeff, punk és HC zenék iránti rajongásának köszönhető.

A banda 12 lemezén hallható, közel 120 saját szerzeményéből több mint egy tucat kizárólag Hanneman nevéhez fűződik, ami annyit tesz, hogy mind a zenéjét, mind a szövegét egyedül ő írta e számoknak. Csak néhány ezek közül a teljesség igénye nélkül: Die by the Sword, Fight Till Death, Spill The Blood, Bitter Peace, Postmortem… és, persze az emblematikus kibeb@szott ANGEL of DEATH😀!!! Ha még figyelembe vesszük, hogy a War Ensemble, Dead Skin Mask, Seasons in the Abyss, South of Heaven zenei részeit is neki köszönhetjük, akkor látható, hogy a  koncertjeiken játszott úgymond „kötelező” dalok túlnyomó többsége az ő szerzeménye! Ezzel természetesen nem akarom lebecsülni a zenész társak jelentőségét, de tény, hogy a szőke zseni dalai alkotják a SLAYER „best of”-ját! Számomra mindig is ő volt és lesz az egyik legnagyobb thrash metal zeneszerző a földön.

Kell annál nagyobb szakmai elismerés, mint mikor egy kortárs zenész ikon ilyen átéléssel nyomat egy dalt a kocsijában ,mint itt a mellékelt videóban James Hetfield?

Én a magam, és a Rattle A.D. nevében ezzel a kis cikkel emlékezem és fejezem ki elismerésemet eme zenész legenda előtt!

 Jeff! Köszönjük hogy itt voltál, alkottál és zenéltél nekünk! Nyugodj Békében, brother!  UFF!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.