Totális Metál – Tripla jubileumi koncert Pokolgép- és Omen-újrakiadásokkal

Hard Rock Magazin

‘Kalapács 60+ Nagyfi 60+ Rudán 60’ címen tripla jubileumot ünnepel április 30-án a Barba Negrában a Totális Metál, a hat ex-Pokolgép-zenészből álló formáció. Itt lesz először kapható a Pokolgép és az Omen első öt lemeze, melyek a hazai heavy metal mérföldkövei, és most először gyönyörű kivitelű, digipak újrakiadásban látnak napvilágot.

Kalapács József tavalyi, ’60 totál – 40 metál’ elnevezésű életműkoncertjére állt össze az a hat ex-Pokolgép-zenészből álló formáció, mely azóta sikerrel járja az országot Totális Metál néven. Most vasárnap Budapesten, a Barba Negrában adnak koncertet egy többszörös jubileum alkalmából. Kalapács már 60+-os, Nagyfi László szintén, Rudán Joe viszont idén tölti be a kerek 60-at, így lett a koncert címe ‘Kalapács 60+ Nagyfi 60+ Rudán 60 = 180 év, néha több’.

Ezen az estén mind hangban, mind látványban méltó módon szeretnék megidézni a klasszikus „Gép”-érát, ezért a mára legendássá vált korszakot jellemző, vérbeli heavy metal show-val készülnek az ünnepeltek és a szervezők, vagyis egy igazi tradicionális metálünnep várható! A Kalapács József (ének), Nagyfi László (gitár), Rudán Joe (ének), Pazdera György (basszusgitár), Tarca László (dob) és Nagy Dávid (gitár) alkotta csapat a Pokolgép metálhimnuszait idézi fel ezen az április végi estén.

„Én mindig szívesen emlékszem vissza erre a – most is megidézésre kerülő – korszakra, de egyben érdekes feladat is egy ilyen program eljátszása. Ami nagyon fontos, hogy most abszolút békében tudunk muzsikálni, mondhatom akár örömzenélésnek is ezeket a bulikat. Ez a formáció ugye tavaly, Józsi születésnapjára állt össze, és nem is akartunk mi ennek folytatást, de azóta mintha egy mesében lennénk… hívogatnak a szervezők, és a közönség is nagyon vevő erre a produkcióra, mi pedig szívesen megyünk tovább, mert nagyon jól érezzük magunkat együtt. Most a Barba Negrában egy sokkal monumentálisabb bulit képzeltünk el, mint amilyen a tavalyi Budapest Park-os rendezvény volt, épített színpaddal, kivetítővel, valamint brutális hang- és fénytechikával, illetve komoly pirotechnikával készülünk. Ami pedig a műsort illeti, néhány olyan klasszikus korszakbeli dalt is előveszünk majd most, amit akkor nem játszottunk, valamint a Rudán Joe-érából is bekerült egy-két nóta a programba” – mesélte Nagyfi László a produkcióról.

A koncert különleges vendégeként az ex-Sing Sing-énekes, Abaházi Csaba vezette Abaházi.RT lép színpadra, utánuk a nemzetközi színtéren is nagy sikereket arató soproni folk-metálos Dalriada játszik.

17:00 Kapunyitás
17:40 Abaházi.RT
18:50 Dalriada
20:20 Totális Metál

Az esemény tiszteletére az első négy Pokolgép- és Omen-stúdiólemezt, valamint a zenekarok első koncertalbumait limitált digipak verzióban újra kiadja a H-Music, az előrendeléseket május 3-tól postázzák, de a lemezek a hétvégi koncerten már elérhetőek lesznek a nézők számára.
Rendelési linkek:
Pokolgép – Totális metal, Pokoli színjáték, Éjszakai bevetés, Metal az ész, Koncertlemez
Omen – Feketében, Brutális tangó, Anarchia, Jelek, Koncert

Jegyek még kaphatók 6666 forintos elővételi áron a Rock 1-en, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Totális Metál

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.