Morte Silmoris – Broken Bones – klippremier és villáminterjú

Fémforgács

Idén új EP-vel jelentkezik a dallamos thrash metalban utazó Morte Silmoris. Készülő kislemezük újabb előzeteseként a most megjelenő Broken Bones daluk hivatalos videójának premierét láthatjátok. A videó kapcsán Varga Bálintot, a zenekar basszusgitárosát kérdeztük egy villáminterjú keretében.

Szia Bálint! Először is mit kell tudnunk a most bemutatásra kerülő Broken Bones dalotokról és annak videójáról?

A dal az idén megjelenő új EP-nk második dala, amelyben Jósa Tamás működött közre, mint vendégénekes. Címét egy 2021-es koncertünk előtti bordatörés ihlette, mindezek ellenére dobosunk, Tomi hősiesen végig nyomta a bulit a baleset után. A klip egy image-klip, amiben teljes egészében mi vagyunk és Smici stúdiójában lett felvéve a stúdiósmunkálatok ideje alatt. A klip elkészítése, vágása frontemberünk, Dávid érdeme.

A Broken Bones idén megjelenő új EP-tek második előfutára. Mint lehet magáról az EP-ről tudni?

A teljes EP a soproni MD stúdióban került rögzítésre Smicinél. Az EP három számot fog tartalmazni, az első dal a január végén megjelent White, Red, Black, Pale, a második a most bemutatásra került Broken Bones, valamint bónuszként felvettünk egy magyar nyelvű dalt Vár a halál címmel. Ez a korábbi, 2020-as lemezen megjelent Good day to die című dalunk magyar verziója, Ezek a dalok már meghallgathatók minden zeneszolgáltató platformon (Spotify, Deezer, stb…).

Tervek szerint mikorra várható az EP megjelenése?

Júliusban tervezünk kijönni a harmadik dal, a Paralell Realities klipjével, az EP is akkor fog megjelenni.

És mik a terveitek a koncertezés terén?

A zenekar aktívan koncertezik, már ötödik éve szervezzük meg a saját koncertsorozatunkat Summer Destruction Night néven, amely évről évre nagyobbra növi ki magát. Idén még több helyszínre szeretnénk kiterjeszteni a rendezvényt, még több fellépő zenekarral. A koncertsorozat hivatalos közösségi média felületein sorra jelentjük be a helyszíneket, fellépőket, akikkel már biztosan találkozhattok legalább egy állomáson: Archaic, Atrox Trauma, Komodo, Mors Silens, Zord, Dawn of Darkness, Fanatic Attack, Neuropsy, KillerSick, Battery és a Mürderhead (Motörhead tribute). Hamarosan teljes lesz az idei paletta, további infókért kövessétek az SDN oldalát!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.