Angertea – Gain Overdose – új dal a lemezről

Fémforgács

Gain Overdose címmel máris itt a második dal az Angertea hamarosan megjelenő lemezéről. A zenekar hét évvel Snakes In Blossom albumuk után tér vissza hatodik nagylemezével, mely Darkmind címmel május 5-én fog megjelenni a H-Music Hungary kiadásában CD-n és a netes platformokon egyaránt. Elmondásuk szerint egy “súlyos anyag várható bő negyven percben“. Mihály Gergő, a zenekar énekes-gitáros frontembere az alábbiakat osztotta meg új daluk kapcsán, ami friss szöveges videót is kapott:

Ez az első Angertea dal, ami más hangolásban van, mint a többi. Elkezdtem a gitárommal különféle hangolásokkal kísérletezni, és ilyen iszonyat mély, húrlebegtetős mocsokságban szólalt meg a dal fő riffje leginkább. Ettől függetlenül szerintem nem annyira Meshuggah-s, inkább ilyen lazább rockandrollos feelingje van. A dal énekproducere Nárcisz (Máris Viktor) volt. Lejött egy napra hozzám a Teaplantbe, és csomót agyaltunk, mire ilyen formába jöttek az énektémák. Rengeteg olyan ötletet adott, ami nekem nem jutott volna eszembe. Erről is szólt ezúttal az énekproducerek szerepe. Először dolgoztunk úgy, hogy direkt nem írtam énektémákat a hangszeres felvételek végéig. Az volt a cél, hogy a tipikus mihályos énekrészeket valamennyire csökkentsük, legyen valami újdonság, friss ötletelés… A szöveg a tavalyi gázár-para után született meg. Elképzeltem egy hájas, nagyfejű majomkirályt, akinek a népe megfagy, ő meg egyedül vonyít a palotájában és mindenféle képzelt ellenséggel hadakozik. Teljesen kitalált sztori, a való életben biztosan nem történhet ilyen… Ugye nem?!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.