Diana Krall visszatér Budapestre

Hard Rock Magazin

A Grammy-díjas énekes-zongorista csodálatos előadással készül magyar rajongóinak. Korunk egyik legismertebb művésze, Diana Krall május 21-én hetedik alkalommal lép színpadra hazánkban, ezúttal Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában.

Diana Krall az egyetlen énekesnő a világon, akinek eddig nyolc albuma is a Billboard dzsesszslágerlista élén kezdett. Lemezei két Grammy-, és tíz Juno-díjat nyertek, valamint kilenc arany-, három platina- és hét multiplatina albummal büszkélkedhet. Egyedi művészi képességei túllépnek a zenei stílusokon, és korunk egyik legismertebb művészévé tették. Ahogy a The New York Times nemrég megjegyezte, Krall birtokában van az „egyszerre hűvös és fülledt, kifinomult hang.”

A Vancouver melletti Nanaimo városában született énekesnő Kanada nyugati részén nőtt fel, és négyéves korában kezdett zongorázni. 15 éves korára már helyi dzsesszbárokban lépett fel, és édesapja bátorítására eljegyezte magát a zenével. „Azt hiszem, apának minden felvétel megvolt, amit Fats Waller valaha készített, és én igyekeztem minél többet megtanulni belőlük” – mondta erről az időszakról az énekesnő. Diana még tinédzser volt, amikor ösztöndíjat kapott a tekintélyes bostoni Berklee College of Musicba. Debütáló albuma 1993-ban jelent meg, majd a következő években még további 3 lemeze, de a vízválasztó 1999-ben jött el, amikor megjelent a ’When I Look In Your Eyes’. Az album példátlan módon, 52 hétig vezette a Billboard dzsessz toplistáját, és platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában. Következő albumával, a ’The Look Of Love’-val folytatta nemzetközi sikerét és bekerült a Billboard albumlista legjobb tíz felvétele közé. Azóta egy sor lemezt adott még ki, amelyek mindegyike a listák élére került szerte a világon.

Felvételei számos filmben felcsendülnek, előadói szerepkörét az évek alatt kiterjesztette a dalszerzésre, a produceri munkára és a hangszerelésre is, és sok más előadóval, köztük Paul McCartney-val, Barbra Streisanddal és Tony Bennett-tel való együttműködésben csillantotta meg tehetségét. Sokat turnézik, a világon mindenhol telt házas koncertekkel, fellép a legnevesebb dzsesszfesztiválokon, valamint az észak-amerikai, az európai, az ázsiai és az ausztrál koncerttermekben. A Veszprém Festen aratott hatalmas sikere után május 21-én a Budapest Arénába tér vissza hetedik magyarországi koncertjére. Jegyet a hazai eseményre a Funcode felületén lehet vásárolni, további információk az esemény Facbook-oldalán.

Diana Krall

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.