The Dark Side Of The Moon – The Gates Of Time

Hard Rock Magazin

Egy ’Trónok harca’-, egy ‘Harry Potter’- és egy ‘Gyűrűk ura’-betétdal feldolgozása után bemutatta első saját szerzeményét a Feuerschwanz, az Amaranthe és az Ad Infinitum tagjaiból alakult The Dark Side Of The Moon. A fantasy filmek, sorozatok és játékok zenéi mellett saját dalokat is tartalmazó ‘Metamorphosis’ album május 12-én jelenik meg.

A The Dark Side Of The Moon – a Feuerschwanz, az Amaranthe és az Ad Infinitum tagjaiból alakult metálkvartett – előszeretettel fedez fel ismeretlen területeket és merül el világhírű hősök kalandjaiban. Debütáló albumukat, a ‘Metamorphosis’-t május 12-én jelenteti meg a Napalm Records. Az Ad Infinitum énekesnője, Melissa Bonny és a Feuerschwanz gitárosa, Hans Platz köré szerveződő formáció ezen albumán misztikus világokba merül hangzásával, újraértelmezve híres filmzenetémákat, és saját dalokat írva kedvenc karaktereik számára.

Az énekesnő még 2021-ben szerepelt a német Feuerschwanz albumán, a Manowar himnuszának, a Warriors Of The World Unitednek feldolgozásában, és igen nagy benyomást tett a banda gitárosára. A The Dark Side Of The Moon története egy fogadással kezdődött Melissa és Hans között, melyben Melissa vesztett, és Hans azt találta ki, hogy fel kell vennie vele egy metálverziót a ‘Trónok harca’ 8. évadának egyik betétdalából, a Jenny Of Oldstonesból. Ezt meg is jelentették kislemezen, a Napalm Records pedig ezt meghallva azonnal szerződést ajánlott nekik. Hozzájuk csatlakozott a Feuerschwanz lemezein is hárfázó Jenny Diehl és Morten Løwe Sørensen, az Amaranthe dobosa. A tehetséges zenészek világszerte ismert filmek, tévésorozatok és videójátékok betétdalait alakították át erőteljes metálszámokká a ‘Metamorphosis’ albumon. „Akkoriban még csak egy dalunk volt, a Jenny Of Oldstones, és amikor felkértek minket, hogy készítsünk egy teljes albumot, a nulláról kellett kezdenünk egy utazást, amely Mória mélyéről egészen a Ködhegység tetejéig vezetett. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy három saját dalt is bemutathatunk nektek az albumon! Mondanom sem kell, alig várjuk, hogy halljuk a reakciótokat arra, amire több mint egy éve készülünk” – mesélték a zenészek.

A csapat eddig 3 feldolgozást mutatott be, a Double Trouble/Lumos! a ‘Harry Potter és az azkabani fogoly’ betétdala, melyben Rusanda Panfili közreműködött hegedűn, a May It Be a ‘A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége’ című filmből való, és Charlotte Wessels (ex-Delain) duettezik benne Melissával, míg a Jenny Of Oldstones a ‘Trónok harca’ 8. évadának betétdala volt, ebben Melissa Bonny egyedül énekel, hol tisztán, hol hörögve. És most itt az első saját szerzemény az albumról, a The Gates Of Time.

A ‘Metamorphosis’ dallistája:

01. Legends Never Die (‘2017 League Of Legends World Championship’ játékprogram főcímdala)
02. The Gates Of Time (saját dal)
03. Misty Mountains (‘A hobbit: Váratlan utazás’ betétdala) Tom S. Englund közreműködésével
04. Double Trouble/Lumos! (‘Harry Potter és az azkabani fogoly’ betétdala) Rusanda Panfili közreműködésével
05. First Light (saját dal) Rusanda Panfili közreműködésével
06. New Horizons (saját dal) Fabienne Erni közreműködésével
07. The Wolven Storm (Priscilla’s Song) (‘The Witcher 3’ játékprogram betétdala)
08. May It Be (‘A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége’ betétdala) Charlotte Wessels közreműködésével
09. If I Had A Heart (‘Vikingek’ sorozat főcímdala)
10. The Hanging Tree (‘Az éhezők viadala: A kiválasztott’ betétdala)
11. Jenny Of Oldstones (‘Trónok harca’ 8. évad betétdala)

The Dark Side Of The Moon - Metamorphosis

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.