Vandenberg – „Lángra lobbantjuk a világot ezzel az új számmal”

Hard Rock Magazin

Csak az énekes személye változott a 2020-as visszatérés óta, a Mascot Label Group adja ki a Vandenberg Bob Marlette által készített új nagylemezét, a ‘Sin’-t, melyen már Mats Levén énekel, a tőle megszokott magas színvonalon. Hallgasd csak meg a House On Fire-t!

Adrian Vandenberg mesélte: „Mint minden más zenekar vagy művész, mi is kénytelenek voltunk »visszafogni magunkat«, miközben a Covid éveiben egy ‘Vírus’ stílusú hollywoodi filmben játszottuk a szerepünket, pedig nem is jelentkeztünk meghallgatásra ezzel kapcsolatban. Megérthetitek, hogy rendkívüli módon vágytunk arra, hogy mi is kitörjünk, mint a nátha, úgy gondoltuk, lángra lobbantjuk a világot ezzel az új számmal, a House On Fire-val!”

Adrian, aki festőművész is egyben – minden albumának borítóját saját kezűleg festette –, festményekhez hasonlítja a lemezeket is. De ecset és vászon helyett itt magasba törő énekhanggal, földrengésszerű ritmusokkal és az ő ikonikus és azonnal felismerhető gitárjátékával fest. A mostani alkotásban segítségére volt Mats Levén énekes, Koen Herfst dobos és Randy van der Elsen basszusgitáros, velük készült el a ‘Sin’ című új nagylemez, melynek borítóján a ‘Heading For A Storm’ cápái visszatérnek, ezúttal a sivatagi országút helyett egy metropolisz közepén (talán ő is túl sok ’Sharknadó’-t nézett). A lemezt a Mascot Label Group adja ki, a producere pedig a ‘2020’-at is készítő Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Rob Zombie).

„Számomra a zene nagyon hasonlít egy festményhez. Vannak benne csúcsok és hullámvölgyek, fények és árnyékok. Lehet, hogy egy dal arra késztet, hogy felpattanj az asztalra és szétbulizd az agyad, egy másik pedig gondolkodásra sarkall. Akárhogy is, olyan, mintha belevetnéd magad egy tájba, a kedvenc albumaim még mindig megteszik ezt velem, lehetek a kocsimban vagy otthon, a fejhallgatót a hifibe dugva, máris egy másik világban vagyok” – ecsetelte a Whitesnake-et is megjárt gitáros.

A holland fenomén az 1982-es, ‘Vandenberg’ című albummal robbant be a világ rockzenéjének színterére, ezt követte az 1983-as ‘Heading For A Storm’ és az 1985-ös ‘Alibi’, hogy aztán 35 év szünet után 2020-ban térjen vissza a kiadás évéről elnevezett albumával. Az akkori csapatból csupán Ronnie Romero énekes hiányzik, akinek helyére a svéd kiválóságot, Mats Levént (Trans-Siberian Orchestra, Yngwie Malmsteen) szerződtette.

„Mats csodálatos énekes – jegyezte meg Adrian. – Hallottam őt a neten, és felvettük vele a kapcsolatot. Az a vicces, hogy az édesanyja hozta az első két Vandenberg-lemezt Angliából Skandináviába, amikor ő a húszas évei elején járt, és a banda rajongójává vált. Ő is éppoly munkamániás, mint én, a szikra határozottan megvan közöttünk. Ráadásul Koen és Randy betonkemény, groove-os alapot rakott alánk, a legkeményebbet, amit csak kívánhatok. Azt mondanám, hogy ez egy fokkal súlyosabb album lett, mint a 2020-as.”

Az elsőként bemutatott House On Fire-t így vezette fel: „Bizonyos szempontból ez egy bulizós dal, mert folyamatosan ütöd a ritmust a lábadon, de Mats egy másfajta, sötétebb csavart adott hozzá a szövegével. Egy olyan személyt képzelt el hozzá, akit frusztrálnak azok a dolgok, amiket más emberek birtokolnak. Ez a személy nem tud uralkodni a dühén, és felgyújtja a helyet.” Az album egészéről pedig korábban ezt nyilatkozta: „A ’70-es és ’80-as évek legjobb rockbandái inspiráltak minket, amelyeken felnőttünk, de közben hangzásában és dinamikájában 21. századi lesz az anyag. A ‘2020’ albumunkkal való elképesztő újrakezdés után, amelynek világméretű visszhangja messze túlszárnyalta azt, amit remélni mertem, máris készen állunk, hogy még magasabb sebességbe kapcsoljunk a következő lemezzel.”

Vandenberg - Sin

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.