As Light Dies – Hamarosan új albummal térnek vissza

Fémforgács

Egy majdnem 10 éves szünet után új lemezével tér vissza a spanyol avantgarde black / doom vonalas As Light Dies. A csapat harmadik albuma The Laniakea Architecture, Volume II címmel, március 9-én jelenik meg a Darkwoods kiadásában. Elmondásuk szerint “ez lesz karrierjük legösszetettebb és legsokoldalúbb albuma“, amire kilenc új szerzemény kerül fel, melyek közül a spanyol nyelvű La Ascensión szöveges videóját osztották meg.

A zenekar így írta le új albumát:

Ebben az új epizódban egy végtelen utazást teszünk a mély szomorúság az ismeretlen felé, oda ahol a végtelen űr kezdődik. Olyan érzékeket nyitunk meg, ami eddig érintetlen maradt. A transzcendencia felé hajózunk, amiben a kozmosz adja a végső felemelkedést.”

Ehhez a lemezhez kilenc emberadata a nevét. Rajtunk kívül egy hegedűs, egy zongoraművész és egy csellóművész, valamint egy sor vokalista működött közre. A felépítésében kaleidoszkópos és a díszítése nagyon kidolgozott. A zene örvénylik, táncol, és rejtélyes cselszövéseket, nyugtalan feszültséget, fenyegetést és égi csodát kelt. Ahogyan a zene változik, úgy változik az ének hevessége, vad morgástól a fellángoló üvöltözésekig.

A lemezről bemutatott két korábbi dal itt hallgatható meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.