Magyarországra is elzarándokol a Hate és a Batushka

Hard Rock Magazin

Sikeres észak-amerikai turnéja után ismét Európát zarándokolja végig sötét zenei miséivel Lengyelország okkult metálpárosa, a Batushka és a Hate. A European Pilgrimage turné március 2-án ér Budapestre, ahol a Barba Negrában lépnek fel a Summoner’s Circle és a Paradise In Flames kíséretében.

A Lengyelországból indult Batushka zenekar mára igazán bizarr látványossággá vált. Fellépéseik mindenkire nagy hatással vannak, hiszen nemcsak egyszerű black metal koncertekről van szó, hanem igazi színpadias „fekete liturgiáról”.

Batushka

Maga a cirill betűkkel is használt zenekari név (БАТЮШКА, ejtsd: bátyuska) is a keleti keresztény vallásra utal, hiszen az apát is jelentő kifejezés egyben az ortodox egyház papjainak megszólítása. A Bartłomiej Krysiuk által vezetett együttes fekete miséje 2020-ban DVD-re is került, így bele is nézhetünk, mire is lehet számítani a koncertjükön.

A szintén lengyel Hate blackened death metal zenét szállít, amelyekben a blaszfémia keveredik ősi szláv mondák történeteivel. A több mint 30 éve alakult banda nótái élőben érvényesülnek igazán, és az elmúlt években az is kiderült, hogy a közönség remekül fogadja a Hate és a Batushka párosát a közös turnékon. A legutóbbi, 2021-es ’Rugia’ lemezről itt a Resurgence klipje kedvcsinálónak.

A lengyeleket ezúttal egy doom, death, black és progresszív metál elemeket ötvöző amerikai csapat, a Summoner’s Circle, és egy brazil black metal banda, a Paradise In Flames kíséri el Budapestre, ahol március 2-án játszanak a Barba Negra Blue Stage-en.

a Concerto Music bemutatja: European Pilgrimage 2023
Budapest, Barba Negra Blue Stage, 2023. március 2. csütörtök, 18 óra
Batushka, Hate, Summoner’s Circle, Paradise in Flames koncertek
Belépő: elővételben 6900 Ft, a koncert napján 7900 Ft
Jegyek kaphatók a Tixa és a Rock 1 oldalakon, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Batushka - Hate

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.