Aphotic – Öntudat az Univerzumban

Fémforgács

Az olasz post-death/blackened doom metal banda, az Aphotic március 24-én a Sentient Ruin és a Nuclear Winter Records kiadásában jelenteti meg Abyssgazer című albumát.

Az Abyssgazer egy koncept-lemez, amely narratívája egy folyamatosan táguló univerzum evolúciójának. Egyszóval a modern kozmológia a miénkével foglakozik. Asztrofizikai szemüveg alatt vizsgálja az emberiség elkerülhetetlenségének végzetének magyarázatát. A lehető legabszolútabb Omega, ami elképzelhető. A csillagok minden egyes nemzedéke egymás után végül mind elpusztul, és az élettelen maradványok csontvázai szupermasszív fekete lyukak körül fognak keringeni, amelyek elnyelik a sziderikus anyag minden egyes nyomát. A szinte elképzelhetetlen időtávlatokban egy feltartóztathatatlanul felfúvódó univerzum, amely koromfekete, de időnként mégis megvilágítják az ezen objektumok közötti látványos összeolvadások, szét fogja szaggatni magának a téridőnek az építményét, amíg az anyag bomlásnak indul, sőt, a kvantmuhatásoknak köszönhetően minden egyes fekete lyuk szingularitása is elpárolog a semmiben lebegő sugárzássá. És így, ahogy a maximális entrópia elérkezik, az idő értelmetlenné válik.

A lemezről az alábbiakban Cosmivore dalukat ismerhetitek meg, amit a zenekar így kommentált:

Ez a dal arra reflektál, hogy távoli időkben és helyeken az inert anyag hogyan alakulhat élőlényé, ami majd érző lényekké fejlődhet. Ez a lény képesek lehetnek az ismeretlenbe bámulni, és rácsodálkozni az idő valódi természetére. Ez egyfajta öntudat az Univerzumban.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.