Omega Diatribe – Váratlan tagcserékkel kezdték az évet

Rockvilág.hu online rockmagazin

Tavaly töltötte a 10. aktív évét az Omega Diatribe zenekar, ennek apropójából pedig ismét útra keltek Európa körül a ’10 Years of Extreme Groove Metal’ turné keretein belül. Az underground szerelmeseinek minden bizonnyal nem kell bemutatni a zenekart, akik zord és agresszív zenéjükkel valósággal berobbantak a hazai köztudatba 2013-ban a debütáló Iapetus című lemezükkel. A 2023-as esztendőt azonban váratlan fordulattal indítja a budapesti extrém groove metal csapat, hiszen a hétfői bejelentésük alapján két tag is lecserélődött a zenekarban, mégpedig Höflinger Tamás gitáros, aki durván hat évet húzott le a bandában, valamint Szabó Dániel dobos, aki 2 évig ütötte a bőröket az együttesben. A helyükre Kelemen János (Sleepless, Eagle Has Landed) gitáros, valamint Gróf Adolf (Eagle Has Landed) igazolt le. Idén már az új felállással indulnak turnéra és íródnak az új dalok, amiknek a megjelenési ideje és formája egyelőre kérdőjeles.

Hájer Gergő (gitáros) az alábbiakat mesélte a tagcseréről:
“Ilyenkor mindig szaftos, bulvár sztorikat szeretnének olvasni az emberek, de sajnos csalódást kell okoznom. (nevet) Nincs semmi dráma! A zenekar működését a házassághoz tudnám hasonlítani, csak még nehezítettebb pálya, mert öten vagyunk. Folyamatosan alakulunk, formálódunk, mint zenekar, de közben párhuzamosan az egyének is változnak, mint önálló individuumok.
Idővel átveszik a prioritást más dolgok az életben, a fontossági sorrend pedig átalakul. Ilyenkor ezt fel kell ismerni és ha már nehézzé válik az együttműködés, akkor cselekedni kell annak érdekében, hogy meg tudjon maradni a jó kapcsolat, ahogy ez a mi esetünkben is történt. Tomi és Dani szerves részét képezték a zenekarnak, nagyon köszönjük nekik mind azt az energiabefektetést amit a zenekarba tettek az évek alatt és csakis a legjobbat kívánjuk nekik az élet bármely területén, ahol érvényesülni szeretnének!




Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.