Black Sabbath – Idén végre újra megjelennek a Tony Martin által felénekelt lemezek

Rockvilág.hu online rockmagazin

Tony Iommi, a Black Sabbath gitárosa az újévi köszöntőjében kitért arra, hogy felépült a saját stúdiója, amelybe már csak a felszereléseknek kell megérkezniük, és alig várja, hogy új albumot készíthessen. De addig is, készülőben egy válogatás, amely a Sabbath Tony Martin énekes korszakából származó lemezeit fogja tartalmazni. A gitáros végre méltó formában szeretné kihozni újra a Black Sabbath Tony Martin énekes által fémjelzett érájának lemezeit, elsősorban az 1989-es Headless Crosst és az 1990-es Tyrt, de régóta dolgozik az 1995-ös Forbidden újrakevert verzióján is. Most úgy fest, 2023-ban végre kézzel fogható eredménye lehet az erőfeszítéseknek.

Konkrétan még nem tudni, hogy a tervezett box set csak a fent említett két plusz egy albumot jelenti, vagy hozzájuk teszik a szintén Martin által énekelt, 1987-es The Eternal Idolt és az 1994-es Cross Purposest is. Az énekes aktuális szólóalbuma, a Thorns egyébként tavaly év elején jelent meg.

Mindenesetre Tony Martin is hasonlókat említett a The Metal Voice-nak adott interjújában:

„Csak a minap tudtam meg én is, eddig semmit sem hallottam róla. Nem tudom, pontosan mi történik majd, csak annyit, hogy idén várható a dolog, és ez teljesen ugyanolyan, mint annak idején, mivel akkor sem igazán voltam képben semmivel kapcsolatban. Megvolt a saját személyes menedzserem, mint ahogy Tonynak meg Geezer Butlernek is, és kicsit úgy működtünk, mint a Spinal Tap: beszéltél a menedzsereddel, ő utána felhívta a másik menedzsert, az megkereste a többieket, aztán rajtuk keresztül visszajutott hozzám valami. Nem sok információ jön a Black Sabbath felől, nagyon vigyáznak ők erre, de most már van rá szerződésük.

Ebben az évben újra megjelennek ezek a lemezek [az ‘Eternal Idol’ kivételével, amelynek a jogai nem a Black Sabbathnál vannak], de hogy pontosan mikor, azt nem tudom. Amit biztosan tudok, hogy nem önálló kiadványokként jönnek ki, hanem az összes egy box setben. Ez most már hivatalos, és ez bizony sokáig nem jött össze, ezért nem lehetett kapni ezeket az albumokat, így nekem se volt bevételem belőlük. Ebben az évben minden megváltozik, és egy csomó Tony Martin-anyag kerül kiadásra”




Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.