Metallica – Koncertvideón a Lux Æterna és a Thin Lizzy Borderline dalának feldolgozása

Rockvilág.hu online rockmagazin

November 28-án a semmiből futott be egy vadiúj Metallica dal klippel együtt, ráadásul tavasszal érkezik egy 12 dalt tartalmazó új lemez is Hetfieldéktől. A most megjelent szám a Lux Æterna címet viseli és igazi kincs lehet a korai Metallica rajongóknak. Erős, gyors, pusztító, igazi 80-as thrash metal.  Kíváncsian várjuk a teljes lemezt, ami 72 Seasons címmel fog napvilágot látni április 14-én.




December 16-án a Los Angeles-i Microsoft Theater adott otthont a Metallica éves Helping Hands Concert & Auction gálakoncertjének, amelyen Jimmy Kimmel volt a műsorvezető. A koncert teljes egészében a – Magyarországon csak valamikor 2023 első felében induló – Paramount+ streamingszolgáltatón látható, de a Thin Lizzy Borderline-jának Metallica-verzióját, illetve a tavasszal megjelenő 72 Seasons album felvezető single-jét, a Lux Æternát már közzétette róla a csapat. Utóbbi dalok egyébként itt debütáltak élőben, mint ahogy a UFO It’s Killing Me-jének feldolgozása is. A zenekart több dalban is a San Franciscó-i multihangszeres Avi Vinocur segítette a színpadon, de vendégként St. Vincent is fellépett velük a Nothing Else Mattersben.







A Metallica áprilistól már biztosan Európában koncertezik, és a körút érdekességét ezúttal azt jelenti, hogy a csapat minden állomáson két bulit játszik, méghozzá ismétlések nélküli setlisttel. A hozzánk legközelebbi kettős dátum egyelőre május 26-án és 28-án esedékes Hamburgban. Európában az első estéken az Architects és a Mammoth WVH, a második bulikon a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills, míg az észak-amerikai kör első bulijain a Pantera és a Mammoth WVH, a második estéken szintén a Five Finger Death Punch és az Ice Nine Kills játszik majd velük.

Metallica – 72 Seasons
(Április 14 – Blackened Recordings)

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.