Ismeretlen eredetű nosztalgia – A Preoccupations hazánkban is bemutatja új lemezét!

Rockvilág.hu online rockmagazin

A Preoccupations (korábban Viet-Cong) az egyik legelborultabb kanadai poszt-punk csapat. A zenekar már többször járt Budapesten, most pedig szeptemberben megjelent, Arrangements c. disztópikus lemezükkel térnek vissza március 5-én az A38 Hajó gyomrába. 

A kanadai Preoccupations az Arrangements című albummal tér vissza a poszt-punk, poszt-pandemikus világba. A negyedik stúdióalbumukon visszatértek a gyökereket jelentő, sajátos, gitárvezérelt, disszonáns, mégis himnikus és bonyolult zajokkal és zörejekkel teli zenéjükhöz, amely meghozta számukra a nemzetközi ismertséget a pincében való zenélés óta. Bowie, Branca, a Spacemen 3 és az MBV, a progresszív punk, a jangle rock és a mangled goth szerelmeseinek szólnak dalaik. Az Arrangements-ben a Preoccupations végre magabiztosan mozog abban a disztópiában, amelyet zenejükkel a kezdetek óta gondosan építgetnek. Az általuk megteremtett zenei világban egy olyan szobában vannak, amelynek az ablakai le vannak ragasztva és egy aprócska, tűszúrásnyi fény szűrődik cask be a túlviágról sugárzova a túlsó falra, fejjel lefelé és homályosan, mégis felismerhető ahhoz, hogy ismerős melegséggel és ismeretlen eredetű nosztalgiával töltsön el. Ezt ígéri a szeptemberben megjelent Arrangements, melyet március 5-én, az A38 Hajón élőben is meghallgathatunk.

A koncert Facebook oldala

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.