Meteora dalpremier: megjelent a Danse Macabre!

2022. június 10.-én jelent meg a Meteora zenekar legújabb száma – szöveges videoklippel együtt -, Danse Macabre címmel: ez a harmadik nagylemezüknek az előfutára. A dalban közreműködik Chris Harms, akit a Lord Of The Lost zenekarból ismerhettek. Ez a kooperáció egy tavaly nyári történet – egy felajánlásra való jelentkezés és annak a sikeres elbírálásának eredménye; így egyébként a zenekar egyik nagy álma vált valóra: a kisfilm a Dronicon Films műhelyében készült el. Alább meg tudjátok nézni.

Király Attila, billentyűs-dalszerző az alábbiakat mondta:
„A dal – habár a cím és a klip képi világa alapján elsőre nem biztos, hogy erre gondolna – az élet körforgásáról szól, valamint arról, hogy minden ciklus végén függetlenül attól, ki volt az ember életében, a végkimenetel ugyanaz. Ez az egyik első szám, amit az új albumhoz megírtam, és két célom volt vele. Az egyik, hogy legyen egy gót keringő-hangulatú szerzeményünk, mert más együttesek hasonló számait nagyon szeretem. A másik pedig, hogy Chris Harms vendégénekeljen benne. Utóbbi inkább csak a merjünk nagyot álmodni kategóriába esett, de miután megkörnyékeztük, óriási örömmel vettük, hogy szeretett volna velünk dolgozni a dalon. Noémivel egyszerre hallgattuk meg a felvételeit még januárban, és mindketten majdnem elsírtuk magunkat, hogy ez tényleg megtörténik. Számomra övé az egyik legjobb hang a metal berkeiben, és még mindig hihetetlen, hogy egy Meteora számban énekel. Ebben a dalban mutatkozik meg először Kurucz Ádám is, aki vendégként az albumon a gitárszólókért felel, és megígérhetjük, hogy sokat fogtok még vele találkozni a lemez hallgatásakor. Magát a videót a Dronicon Films készítette, akik olyan előadókkal dolgoztak korábban, mint Katatonia, Swallow the Sun, stb. Amikor megláttam egy munkájukat, rögtön úgy éreztem, hogy remekül passzolna a Danse-hoz, és ebben a többiekkel is egybehangzó egyetértés volt.”

Ha pedig többet szeretnétek megtudni, egy szuper interjút adtak a dalhoz kapcsolódóan, amit ide kattintva értek el.

A zenekart keressétek itt:
Facebook: Meteora
Instagram: @meteorabandhungary
Twitter: @meteorabandhun
YouTube: Meteorabandhungary

Minket pedig itt tudtok követni további hírekért:
Instagram: @haverockkozosseg
Facebook: Haverock Közösség

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.