Háborúellenes nagykövetként turnézik a Jinjer

Fémcsajok

Ma jelent meg az ukrán Jinjer új dala, a Call Me a Symbol - ez már az ötödik kislemez a tavaly nyár végén megjelent "Wallflowers" albumukról.

A csapat hazája február 24-én kapott támadást Oroszországtól, mostanra az áldozatok száma elérte a több tízezer főt, közöttük rengeteg ártatlan civillel és gyermekkel. 

Korábban a banda basszerosa, Eugene Abdukhanov videóüzenetben mondta el: Kijevben az emberek az óvóhelyeken töltik a nappalaikat és éjszakáikat, rohamosan fogy a vizük és az élelmük, ő maga pedig alapítvány létrehozását tervezi. Tatiana Shmayluk énekesnő van a legnagyobb biztonságban, ő ugyanis Kaliforniában tartózikodik férjével, a Suicide Silence ex-dobosával, Alex Lopezzel. A zenekar kiadója különleges pólókat is tervezett, amelyen a Jinjer logója látható az ukrán zászló színeivel - a ruhadarabokból eddig több, mint 10 ezer darab talált gazdára, a bevételeket pedig 100%-ban a rászorulók kapják meg. Az együttes nemrégiben köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon szolidaritást vállaltak Ukrajnával és támogatták hazájukat. 

Bár az USA-turnét és a 2020 elején, a koronavírus miatt félbeszakadt dél-amerikai turnét el kellett halasztania a bandának, jövőre Angliában fognak turnézni.  Emellett az idei évben rengeteg koncertet tervez a banda, a mai nappal pedig a következő közleményt adták ki ezzel kapcsolatban:

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük: az ukrán kulturális minisztérium segítségével együtt sikeresen engedélyt kaptunk arra, hogy hazánk nagyköveteiként külföldre utazzunk, hogy adományokat gyűjtsünk, és felhívjuk a figyelmet az Ukrajnában dúló háborúra. Ez nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, mint zenekarnak és mint állampolgároknak. Mindent megteszünk azért, hogy ez a háború minél hamarabb véget érjen! Gyertek támogassatok minket, táncoljatok és kiáltsátok ki a szíveteket Ukrajnáért!

A bulik helyszíne és dátuma:

10.06. - INTERLAKEN (CH) Greenfield Festival
11.06. - NICKELSDORF (AT) Nova Rock Festival
17.06. - DESSEL (BE) Graspop Metal Meeting
18.06. - COPENHAGEN (DK) Copenhell
19.06. - CLISSON (FR) Hellfest Open Air
24.06. - OSLO (NO) Tons Of Rock
26.06. - SPALENE PORICI (CZ) Basinfire Fest
29.06. - LISBON (PT) LAV - Lisboa ao Vivo
30.06. - BARCELONA (ES) Rockfest Barcelona
01.07. - VIVEIRO (ES) Resurrection Fest
03.07. - HELSINKI (FI) Tuska Festival
08.07. - BALLENSTEDT (DE) Rockharz Open Air
15.07. - GÄVLE (SE) Gefle Metal Festival
16.07. - BORNHÖVED (DE) Blizzarrrd Rock Festival
24.07. - SELESTAT (FR) Rock Your Brain Festival
27.07. - TOLMIN (SI) Metaldays Festival
04.08. - KOSTRZYN NAD ODRĄ (PL) Pol'and'Rock Festival
05.08. - VILLENA (ES) Leyendas del Rock Festival
06.08. - SAINT MAURICE DE GOURDANS (FR) Sylak Open Air
07.08. - GDANSK (PL) Ergo Arena ++
10.08. - JOSEFOV (CZ) Brutal Assault
13.08. - WALTON-ON-TRENT (UK) Bloodstock Open Air
19.08. - DINKELSBÜHL (DE) Summer Breeze Open Air
20.08. - HAMBURG (DE) Elbriot Festival 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.