Meghalt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa

2021. július 26-án elhunyt Joey Jordison, a Slipknot egykori dobosa. A zenész 46 éves volt. A tragikus hírt családja jelentette be egy közleményben.

„Megrendülve tudatjuk a hírt, hogy Joey Jordison, a termékeny dobos, zenész és művész 2021. július 26-án békésen elhunyt álmában. 46 éves volt” – szól a Jordison család közleménye.

 Joey halála üres szívvel és leírhatatlan fájdalommal hagyott itt bennünket. Akik ismerték őt, azok megértették gyors észjárását, szelíd személyiségét, óriási szívét és szeretetét a család, valamint a zene iránt. Joey családja azt kérte, hogy a barátok, a rajongók és a média érthető módon tartsák tiszteletben a magánéletüket ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. A család zárt körű temetési szertartást tart, és arra kéri a médiát, valamint a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben kívánságukat.”

Az 1975-ös születésű Joey Jordison a legmeghatározóbb dobos egyéniségei közé tartozott a jellegzetes játékával. Már fiatal korában dobolt, illetve gitározott. Az iowai Des Moines-ban született zenész több zenekarban is megfordult, mint pl: a Modifidious, a The Rejects és a The Have Nots, majd 1995 őszén csatlakozott a The Pale Ones nevű zenekarhoz mely később Slipknotra változtatta a nevét. Joey Jordison a Slipknot egyik alapembere, illetve fő dalszerzője volt mind a korai években, mind a felívelő időszakban. Majd 18 év után 2013-ban kilépett az együttesből.

Többek között olyan formációk mellett tette le névjegyét mint pl: a Murderdolls , a Roadrunner United projekt, a Ministry, Rob Zombie zenekara,  a Scar The Martyr, a Vimic vagy a Sinsaenum.

Halálának az okát nem közölték.

Nyugodj Békében!

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.