VLKN – Politikai töltetű crust metal

Ruination címmel jelentette meg elő lemezét a politikai töltetű crust metalt játszó VLKN zenekar. A banda az Anchorless Bodies, a Satelles és a Hypocrites Breed egyes tagjaiból alakult. A csapat Problem-Reaction-Solution című dalára egy videót is készített, ezt itt láthatjátok.

A kis videóban is látszik, hogy a problémára hogyan regálnak az emberek, tüntetnek, elmenekülnek, esetleg szembeszállnak a hatalmi erőkkel. Úgy tűnik, ezek egyike sem vezet tartós eredményhez, sőt a legtöbb esetben bebizonyosodik, hogy ez egy végeláthatatlan spirál, az erőszak erőszakot szül, így megoldásról nem igazán beszélhetünk. Sajnos hiába lépnek fel az emberek az elnyomó rezsimek ellen, tüntetnek hónapokig (lásd Belorusszia, Mianmar), nincs kiút belőle, a végén csak az erőszak marad, ami pedig nem vezet sehova, vagy pedig olyanná tesz, mint akik ellen addig harcoltál. Ahogy láthatjuk, a kormányok az első perctől kezdve a legkeményebb módszerekkel, a saját hatalmi öklükkel csapnak vissza, rendőrökkel és katonákkal. Próbálják az embereket elrettenteni attól, hogy felszólaljanak vagy esetleg más véleményt alkossanak az aktuális vezetésről. Addig, ameddig a hatalmi szervezek nem állnak át az emberek oldalára, nincs megoldás.

Teljes lemezük itt hallgatható végig.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.