Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #45

Az időjáráshoz hasonlóan most mi is egy kicsit lehangoltabb és kaotikusabb EP összeállítást nyújtunk át nektek. Na, semmi depresszió, vagy hasonlóak, csak most épp ilyen zenék csússzantak be hozzánk. És, hogy mik lesznek… a ’70-es évek hipnotikus derengéseiből manifesztált kozmikus mantrák, szónikus őrület, zsigeri veszett dühöngés, disszonáns, hisztérikus hangulat és monolitikus nehéz riff séták. Igazi őszies hangulat.

Amon Acid

A brit neo-pszichedelikus doom stoner Amon Acid közel két éves működése alatta öt kisebb-nagyobb anyagot adott ki. Meglehetősen termékeny egy csapat, akik kozmikus mantrákkal átszőtt zenéjüket a Hawkwind és a ’70-es évek hipnotikus derengéseiből manifesztálják bőséges lassú riffek kíséretében. Október elején megjelent Paradigm Shift EP-jük is ezen hatásokból merítve szórja szét éteri avantgarde békéjét füleinkbe teljes esszenciájukkal töltik meg lelked delejesen vibráló szerettel.

Egregore

Az Egregore egy egyszemélyes death/black/grindcore projekt, ami Thought Form demóján egy embertelen káoszt zúdít a füleinkben. Az egész egy 15 perces szónikus őrület, amiben emberünk, M.A.E. (gitár, basszus, ének) és segítője A.I.C. (dobok) az extrém metal műfajának minden részét érinti, de leginkább a ’90-es évek nagy klasszikusai a Carcass, a korai Napalm Death és Bolt Thrower, valamint az Immolation gyilkosabb vonalából táplálkozik. Demójának hat dala egy-egy más zenei hatást mutat be, amik mégis egy bizarr egységet képeznek, mint zenéje legsötétebb és legintenzívebb leképezései.

HONG KONG FUCK YOU

Ha szereted az agresszív, ultrabrutális grindcore, fastcore, powerviolence őrületeteket a mexikói HONG KONG FUCK YOU zenéje tutira be fog jönni neked. FUCK YOU. JUST DIE. kislemezükre három bitang nótát tettek fel valamivel több mint 4 perces játékidővel. Egy igazi zsigerből jövő veszett dühöngés, ami olyan mint egy hirtelen jött hasmenés… rövid, kellemetlen, de a végén mégis megkönnyebbülést hoz.

Frisk

Készülő új lemezének promójaként még áprilisban adta ki 4 dalos szösszenetét a brit hardcore, noise, punk banda, a Frisk. Közel nyolc perces előzetesükkel igazi kaotikus hangulatot tudnak teremteni… disszonáns, zajos, hisztérikus, betegesen, mondhatni erőszakos az arcodba másznak. Kíváncsian várom az albumukat.

10,000 Years

Ha már e-heti EP adagunkat stoner doomal kezdtünk, zárjuk is hasonlóval. A svéd stoner / sludge / doom metalos 10,000 Years azonos című EP-jén a klasszikusnak mondható monolit fuzzok, szikla riffek árnyékában tehetünk egy kellemes sétát. A banda egy viszonylag friss formáció, hisz az év elején alakultak. Tagjaik vérébében az egeket veri a Black Sabbath és hasonló bandák tesztoszteronja, és lehet már az anyatejjel szívták magukba stoner metalba ágyazott szteroidotokat. Egy szikár, de egyben dallamokban gazdag riff-centrikus anyagot hoztak el nekünk, amikben HG Wells ás Lovecraft ilhette történetükben álmaink kozmikus, horrorisztikus mélyére visznek el minket.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.